Val av skostorlek

Hem Forum Diskussioner – Skor Val av skostorlek

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #37368
  Jacob
  Deltagare

  Hej! Tänkte bygga upp en skogarderob från början av kvalitetsskor, men har lite bekymmer med storlekar. Har innan köpt billigare skor och då oftast valt storlek 43, och har inte tänkt så mycket på passform då skorna varit slit och släng. Men nu när jag ska satsa en del pengar, känns ingen storlek riktigt rätt av de jag provat.
  När jag köpte mina joggingskor från Asics, kollade dem mina fötter i affären, och blev rekommenderad en skön sko i storlek EU44/US10/UK9/28CM. Mina fötter är som längst på vänster ca 27,6 cm och höger 26,8 cm med strumpor. Har normalbreda fötter, men högt fotvalv (pronerar en del).
  Vilken storlek bör jag kika på? Tänker märken som C&J, meermin, myrqvist, loake, Yanko etc.

  Tacksam för råd!

  #37369
  Jacob
  Deltagare

  Vill tillägga att lilltån på vänster fot slår i kanten obehagligt på alla skor jag testat oavsett storlek. Är detta något skomakaren kan ordna?

  #37370

  Löparskor, sneakers och många andra ”vanliga” skotyper mäter skostorlekar där hela lästen är måttenhet, så att säga, medan de allra flesta tillverkare av klassiska randsydda skor och liknande anger storlekar utefter vilken fotstorlek de är tänkta för. Det är anledningen till att de flesta går ner cirka en hel storlek när man köper randsytt jämfört med andra skotyper.

  Gällande din lilltå så försök välja skor med en ganska rund tå då, skomakare kan lästa ut en del men inte hur mycket som helst.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet