Storlek – hjälp (Loake, C&J, Vass)

Hem Forum Diskussioner – Skor Storlek – hjälp (Loake, C&J, Vass)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31543
  Sture
  Deltagare

  Hej,

  Så har jag beställt hem Loake Aldwych och C&J Hallam i två olika storlekar (8 och 8,5 UK). Loakelästen vet jag satt bra sedan tidigare (har ett par pimliko chukkas) så den passformen är jag nöjd med i 8. C&J sitter lite tight i 8 över ”ballen” och släpper något i hälen på 8.5. Av någon anledning vill jag ”kliva upp ett steg” från Loake och gå på C&J men är osäker på om de kommer bli bra. Töjs de ut tillräckligt? Har haft liknande passformsproblem (tight) med Matthew Cookson och de blev aldrig riktigt bekväma. Som jag kan bedöma skiljer det bara några millimeter i yttermått mellan Loaken och C&J över ballen, kommer de senare töja sig tillräckligt?

  Det finns ju möjlighet till hälkudde för C&J 8,5, hur bra blir då passformen? Jag vill helst inte lästa ut 8:orna då det är tveksamt om det finns vettiga skomakare i trakten.

  Ett alternativ som jag ser det är att beställa svarta Oxfords från Vass. Vilken läst och storlek skulle ni säga motsvarar Loakes Capital F? Jag har mailat Vass och frågat om de med hjälp av nämnda läst i storlek 8 kan ta fram mått för MTO eller om man ska mäta foten ytterligare.

  #31546
  Rasmus
  Deltagare

  Mitt råd i din situation är att gå på passform. Passar inte den lästen från CJ så kanske det finns någon annan i liknande prissegment som kan fylla behovet av oxford, t.ex. Vass som du nämner. Just svart oxford är utbudet rätt stort som tur är!
  Risken är annars att du står där med ett par skor du sällan använder för att passformen inte infinner sig. Om du sen inte blir nöjd med Loake för att du vill kliva upp ett steg kan bara du själv svara på, men har du tänkt tanken finns nog risken ?.
  Besök/prova så mycket du kan och kör på den tillverkare som passar foten (ekonomin?) bäst.

  Instagram: rasty_up

  #31547

  ^^^Som Rasmus säger, låt passform styra.C&J:s 348-läst är väldigt annorlunda mot Loakes Capital, så om den sistnämnda sitter bra är det inte konstigt att Hallam inte är hundra i någon storlek. Om du vill upp en nivå från Loake 1880 (antar jag det är) kan du ju prova Loake Export Grade, har själv deras svarta cap toe som jag tycker är mkt prisvärd, och passformen också rätt lik Capital där (dock kan det vara så man ska gå upp eller ner i storlek jämfört med Capital, minns inte).

  Mina Export Grade:

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #31560
  Sture
  Deltagare

  Hej och tack för era svar!

  Snöade in mig på en viss hemsida som enbart hade Hallam och förstår inte riktigt varför jag fastnade för just den modellen. När jag höjde blicken lite så märkte jag att det nog inte ska vara några problem att hitta en välsittande CJ m.h.t. läst- och modellutbudet. Nu när jag ”startat om” skogarderoben så får det ta lite tid att hitta rätt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet