Skoblock som gröpt hål i skorna…

Hem Forum Diskussioner – Skor Skoblock som gröpt hål i skorna…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30609
  Julius
  Deltagare

  Hej,
  Upptäckte en mindre kul grej häromdagen på mina Loake Pimlico:

  Jag gissar (men inte säker) att det som hänt är att jag har haft aningen för stora skoblock och dessa har ”gröpt ur” hål på sidorna av skon, eftersom jag bara haft dom i ett år med väldigt lätt användning överlag. Känns jäkiigt trist. Det är märken på båda sidor fast bilden ovan är på den sidan som är värst (där det är i princip ”halvvägs” genom lädret). Och nu skaver det mot sidan av hälen så det knappt går att gå i dom. Någon som varit med om liknande? Ska ta in dom till skomakare imorrn, men gissar att det inte finns något att göra?

  • Detta ämne redigerades för 2 år, 10 månader sedan av Julius.
  • Detta ämne redigerades för 2 år, 10 månader sedan av Julius.
  #31068
  Patrik Gungner
  Deltagare

  Noterade på mina Loake att jag har tendens till att få liknande problem som du har. Har 2 par Loake i storlek 10,5 där jag har Skolyx skoblock i storlek 45 (passar bra enligt mig) dessa 2 har ganska stora slitningar i hälen. Har ett annat par Loake men där har jag Saphires skoblock och har inga problem.

  Vad sa skomakaren när du gick dit?

  #31069
  Nicholas
  Deltagare

  Hm, noterade att något liknande har börjat ske i båda fötternas hälpartier på mina Pimlico, dock inte så långt i förloppet (tror att de är inköpta för tre månader sedan). Använder skoblock från Aquila, storlek 8 till skor i 8.5. Behöver ju göra något för att försöka förhindra att det går längre, men lite fundersam över hur. Alternativa skoblock tycks inte nödvändigtvis vara lösningen (såg att du Patrik hade problem med Skolyx block, dock ej Saphir). Möjligtvis att gå ned i storlek eller kanske försöka ha mjukt material runt hälpartiet på skoblocken. Någon som har bra idéer?

  Har bara det paret i 1880-serien. Andra Loake-paret är Export grade-linjen, där kör jag block från Hammargruppen. Där ser hag ingen antydan till problem.

  Vänligen
  Nicholas

  #31072
  Stigge
  Deltagare

  Har inte något vetenskapligt belägg för det, men det skulle förvåna mig om det beror på skoblocken. Imho krävs det någon form av mekanisk nötning för att det ska gå hål och en i/ur tagning av ett par skoblock vs att använda skorna under en hel dag bör vara försumbar mot slitaget som ens fötter skapar.

  #31089

  ^^^Jag får nog hålla med i Stigges analys här, svårt se att det har med blocken att göra. Även om de skulle vara stora så blir det inte hål i lädret bara för att det trycker på ett ställe, det behöver skapas friktion, vilket sker vid användning. Att fixa sådana hål är inga konstigheter, en skomakare sätter enkelt i nytt bakfoder bara. På en känga kan det vara lite krångligare beroende på modell, ibland får man gå upp hela vägen till skaftkanten med fodret.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet