Oxfords med bra stötdämpning

Hem Forum Diskussioner – Skor Oxfords med bra stötdämpning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31569
  Markus Alsbjer
  Deltagare

  Hej,
  Ganska ny i kvalitetsskovärlden, och behöver lite hjälp. Har hittills köpt heritage-kängor från Chippewa och Wolverine, samt ett par chukkas från Meermin, men de sistnämnda var så hårda att jag gav upp och sålde dem.
  Har haft problem med en häl ganska länge, och behöver därför använda skor med lite bättre stötdämpning.
  Är främst ute efter ett par bruna och ett par svarta oxfords, randsydda.
  Förstår att passformen spelar stor roll för hur bekväm en sko är, men jag tänker att det konstruktionsmässigt finns skillnader i stötdämpning? Gissar att gummisula är att föredra, men det känns lite tråkigt. Kan stå ut med en tunn gummisula utanpå en lädersula.
  Finns det några märken eller saker att titta efter som ni kan rekommendera?

  #31577
  Nicholas
  Deltagare

  Hej Markus,

  Du kan se över Cobbler Union. ”Interior lining and quilted heel cup” i full grain som standard, även lullull som välvd midja samt sluten kanal. Lästerna har hyfsat tilltalande design och skorna är rätt estetiskt lockande, om jag får säga det själv. Använder mycket museumläder, bland annat från italienska Ilcea.

  Tror ett relativt nyetablerat amerikanskt märke med produktionen i Spanien. Huvudkontor och den enda fysiska butiken i Atlanta, men har även folk i Madrid och en EU-site så det tillkommer ej skatter eller import-/tullavgifter. Nyligen officiell affiliated med Styleforum så du handlar tryggt via dem. Oxfords startar kring Euro 340 vilket känns väldigt rimligt. Om du klickar dig fram på länkade bilder på modellen nedan ser du snart interiören (håller naturligtvis fler modeller än den länkade, som mest är med för att exemplifiera hälvaderingen)

  RICHARD IV

  Egen erfarenhet är något begränsad då jag bara har ett nyligen inköpt par (chukka i plum museum nedan) från Cobbler Union, vilka jag endast använt tretalet tillfällen, dock är mitt intryck positivt. Vet inte om det är svaret du sökte med den vadderade innerhälen och foder, eller om du mer avser sula och konstruktion. Nu är jag på extremt tunn is (någon får gärna fylla i) men möjligtvis att handrandsydda är att föredra då dessa använder sig av en tjockare innersula istället för korkfyllning vilket kanske erbjuder högre grad flexibilitet/dämpning över tid. Detta är rena spekulationer från min sida dock.

  RENOIR II

  Vänligen

  Nicholas

  #31582
  Markus Alsbjer
  Deltagare

  Hej Nicholas,
  Tack för ett utförligt svar!
  Som du är inne på så är det främst sulan/konstruktionen som jag vill ha stötdämpande, men en dämpad innersula kanske inte är så dumt!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng