Klädvård och kemtvätt

Hem Forum Diskussioner – Kläder och accessoarer Klädvård och kemtvätt

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26532

  Diskussioner om klädvård och tips om bra kemtvättar, exempelvis, sådant handlar den här tråden om.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #27434
  Anonym
  Inaktiv

  Tips på bra skräddare i Göteborgsområdet?

  #27435

  Tips på bra skräddare i Göteborgsområdet?

  Jag har framför allt använt mig av två, Skrädderiverkstan på Kyrkogatan och Cityskräddarna på Kaserntorget. De sistnämnda var väldigt bra förr, men har upplevt att de har lite för mycket att göra på senare tid så varit mer slarvfel och annat, så numera går jag bara till Skrädderiverkstan. De är trevliga och duktiga, även om det som alltid med skräddare blir småmissar ibland.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #27705
  Martin
  Deltagare

  Min upplevelse är faktiskt helt tvärt emot Jespers (utan att ha någon åsikt om vad dom gjort för jobb åt Jesper naturligtvis), men för några år sedan tog jag med 3 tre skjortor till Skrädderiverkstan för enklare justering på bredden. Efter 3-4 återbesök där skjortorna blev mer och mer vanställda för varje gång så gav jag upp. Dom kompenserade mig med ett mindre presentkort, men jag använde aldrig det. För något år sedan tänkte jag ge dom ett försök till (då jag hört att många butiker i centrum använder sig av dom). Denna gången var det med ett par byxor. Byxorna var av relativt normal vidd (utan att vara för vida eller pösiga, utan kanske en fotvidd på ca 19 cm. Efter att deras ”skräddare” tjatat under hela besöket om att byxorna var för vida och behövde justeras och refererade till sina egna byxor, tänk er något i stil med Cheap monday tights, så bad jag bara om en enkel justering av midjan och har inte varit tillbaks där sen dess.

  Cityskräddarna har jag bara använt för en justering av en kavaj med bra resultat.

  Annars har jag använt mig av Svingelns skrädderi och alltid varit nöjd med resultatet där. Senast jag behövde en ändring var justering av fotvidden på två par byxor. Hittade då en dam på blocket vid namn Anna som tar emot i sin syateljé i sitt hem i Linné. Hon gjorde ett bra jobb för en mindre peng, så för enklare ändringar kommer jag fortsätta vända mig till henne. Hon pratade om sist att hon även kan justera kavajer etc, men då det är lite ”tråkigare” att bli missnöjd med en ändring av en kavaj så kommer jag inte våga testa henne för det ännu, utan hålla mig till enklare saker en tid för att se om jag är fortsatt nöjd. Ska tillägga att hon jobbat som ändringssömmerska i norr nånstans i många år och relativt nyligen flyttat till Göteborg, varför hon ännu inte hunnit hitta en bra lokal att jobba ifrån.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Close
Hoppa till verktygsfältet