Hur ser jag om en sko har Corrected grain?

Hem Forum Diskussioner – Skor Hur ser jag om en sko har Corrected grain?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29688
  Patrik Gungner
  Deltagare

  Hej!

  En tämligen ny på detta med randsydda kvalitetsskor och har gått på en liten mina 🙁
  Köpte på rea att par Loake från deras shoemakerserie och såg nu i efterhand att dessa har corrected grain eller polerat läder somd et också kallas. Detta gjorde mig lite besviken då en stor anledning till att köper denna sortens skor är att jag vill kunna ha skorna länge, vårda dem samt få en fin patina på dem efter en tids användning och detta går som jag förstår det inte med corrected grain…

  Googlade runt en del och till min förvåning går man inte fri från risken att köpa corrected grain bara för att man väljer att gå upp i prisklass
  dessa tex kostar ca 5500:- och har corrected grain!!!
  http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?brandID=4&catID=6&shoeID=180&selectedSizeID=0&selectedFitID=0

  Har läst mig till att man kan upptäcka CG genom att skon är väldigt glansig, finns få eller inga skavanker i lädret. Alternativt kan man läsa på tillverkarens hemsida men jag tycker inte alltid det framgår där.
  Jämför jag mina svarta Loake med CG med mina svarta calf Allen Edmunds kan jag inte med mina otränade ögon direkt se någon skillnad (AE är något år gamla och har fått några lager skokräm på sig)

  Jag undrar därför hur jag lättast man upptäcka om ett par skor har corrected grain läder?

  #29732

  Det främsta kännetecknet är att ytan på corrected grain-läder är helt slät och jämn, medan du på full grain-läder kan se lädrets porer om du tittar nära. Finns vissa babycalf-hudar med väldigt täta porer som kan se nästan ut som corrected grain, och även cordovan kan påminna en del om corrected grain-läder, men generellt ser du detta rätt enkelt tycker jag. Att även dyrare skor görs i corrected grain är för att framför allt britterna har en förkärlek för detta, de vill ha lättskötta skor som de inte behöver sköta om och köper nya efter ett par år istället.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet