Glans på områden som veckar sig?

Hem Forum Diskussioner – Skor Glans på områden som veckar sig?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35549
  Anonym
  Inaktiv

  Nån som har nåt bra tips på hur man får sån där lite oljig glans på de mjuka delarna av skorna? Hur man får speglar på tåhättan finns ju väl beskrivet här på sidan, men om iallafall jag försöker putsa mjuka partier så blir det vita linjer där putsen spricker. Vissa verkar få jättefin, lite oljig glans även på gamla skor med gångveck osv. Kolla exempelvis instakontot y.m.porori, som dock är på japanska.

  På kängor blir det ibland lite väl överdrivet fin puts på hättan och sen i övrigt mkt mattare. På instakontot är hela kängan snyggt oljigt blank. Tips någon?

  #35553
  Anonym
  Inaktiv

  Några bilder från instakontot.

  #35556
  Erik Haglund
  Deltagare

  Hej Olof! Glansen på just det intagram-kontot kommer sig av skorna är gjorda av cordovan, som är ett oljigt glansigt material.

  ************************************************************
  Instagram: shoelund

  #35557
  Nicholas
  Deltagare

  Hej @Olof,

  Cordovan har just den egenskap som @Erik Haglund. Tror att det snarare vågar sig än att det blir egentliga veck och återställs efter användning delvis genom att rulla ett djurben, då företrädesvis hjort. Fetter och olja ger det intrycket du beskriver. Tror att det är ofrånkomligt att putsen på kalvläder spricker vid veckbildning.

  Jespers artikel nedan beskriver egenskaperna väl

  Guide – Vård av cordovan

  Vänligen
  Nicholas

  #35582

  Som nämns ovan så är det mest cordovan som man enkelt kan få glansigt även över skons rörliga delar. Det finns tekniker där man använder kräm för få till det, men inget jag själv lyckats så bra med iaf när jag provat. Bäst för mig har Boot Blacks oljebaserade vax Artist Palette fungera (recenseras här), har provat lite mer på senare tid och gått få helt okej, utan allt för ”blöt” känsla, bättre än i recensionen.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #35632
  Anonym
  Inaktiv

  Cordovan alltså! Verkar både smaka och kosta. Tack för tipsen! Får prova med den där oljebaserade vaxen på de skor jag har.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet