Färga om ett par Edward Green Dover

Hem Forum Diskussioner – Skor Färga om ett par Edward Green Dover

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36314
  Thomas Krook
  Deltagare

  Hej!

  Jag är ny här på forumet och jag har ett problem som jag hoppas att någon här kan hjälpa mig med. Jag kommer till det snart. Först lite info om hela situationen

  Jag har tidigare endast ägt skor från Crockett & Jones. Nu har jag även införskaffat två par Edward Green. Ett par Dover och ett par Chelsea.

  Jag använde saphir creme 1925 dark brown på mina EG Dover. Skorna blev alldeles för mörka så jag ville strippa bort cremen. På mina C&J har jag använt kemisk ren bensin för ändamålet. Jag körde samma procedur här och använde även saphir leather cleaner. Inte alls bra. Cremen försvann men även läderfärgen på skorna löstes upp.

  När jag köpte skorna hittade jag ingen creme med bra färgmatchning men nu har jag införskaffat EGs egen dark oak creme. Putsar man upp skorna med skocreme ser de bra ut men så fort lädret rör sig så ser det ut som ljusa sprickor över hela skon. Jag har varit i kontakt med EG kundtjänst som till min förvåning var riktigt usel. Jag beskrev problemet och skickade över skorna. De slängde på lite skocreme och tog kraftigt betalt. Jag skrev tillbaka om att deras behandling inte hjälpte men inget svar. Jag trodde att de åtminstone skulle kunna färga om skon också.

  Så nu har jag försökt mig på att börja försöka färga om skorna själv. Jag har strippat skorna med Saphir Decapant. Efter det så färgade jag med Teinture francaise standardbrun. Färgen ser helt ok ut efter färgning. Lite fläckig och det verkar bli lite färgansamling vid den grova sömmen på ovansidan. Men utöver det såg det ok ut. Efter det så hade jag på renovateur och till sist skocremen. Problemet när cremen kommer på är att hela skon blir alldeles för mörk. Om man tänker att man har en brun tröja så doppar man den i vatten så blir den mycket mörkare ungefär så blir effekten på färgen. Det finns inget djup i färgen. Det blir bara mörkt.

  Finns det någon här som är duktig på det här med färgning här så skulle det vara väldigt uppskattat med lite tips och råd.

  Tack på förhand!

  Mvh TK

  #36315

  Välkommen till forumet! Anledningen till att det blivit som det blivit är att Edward Green har crustläder, som bara är färgat på ytan, inte anilinfärgat som är infärgat i färgbad djupare i lädret, då kan färgen släppa mer om du strippar med något så starkt som kemiskt ren bensin. Jag är inte expert på måla skor, men du har sannolikt målat för mörk grundfärg vilket gör att de blir för mörka när du sedan också lägger på mörk kräm. Ljusare läderfärg och ljusare skokräm så bör det bli som du vill ha det. Så risk att det bara är till att börja strippa igen.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #36317
  Thomas Krook
  Deltagare

  Tack för snabbt svar. Jag har kollat på lite videos på youtube där folk färgar skor i crustläder. Där mörknar färgen inte alls lika mycket när de drar på krämen. Man förstår ju att skon kan mörkna lite när krämen åker på. Men det blir sådan jäkla skillnad. Riktigt irriterande. Finns det någonstans i England man kan skicka skorna där sådant här görs professionellt?

  Frågan om man ska försöka få färgen ljusare är om man ska blanda i ljusbrun eller neutral (00)?

  #36393
  David
  Deltagare

  Har själv funderat på att färga in ett par skor jag har och tittade på möjligheten att lämna in till någon med erfarenhet och fick tipset av Magic Mike patina – http://www.shoegazing.se/2017/01/26/koptips-magic-mike-patina/
  inte i UK, men kanske något att överväga om du vill lämna iväg projektet.
  Mvh

  #36399

  ^^^ Micke är riktigt duktig, så han kan du absolut skicka in dem till!

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #36513
  Thomas Krook
  Deltagare

  Tack för svar. Jag hann faktiskt göra det precis innan era tips kom in. Jag skrev till Skolyx som hade samma rekommendation. Skorna borde hitta hem igen i början på veckan med en magic oak finish.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet