Färg på kostym för arbete

Hem Forum Diskussioner – Kläder och accessoarer Färg på kostym för arbete

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #27538
  Seatown
  Deltagare

  Hej,

  jag är rädd att jag har gjort ett litet misstag. Jag kommer snart att byta arbete där det blir mångt mycket viktigare hur jag klär mig. Jag har några olika kavajer som jag tycker mycket om i både de färger och de tyg jag vill ha; således på udda kavaj fronten är jag nöjd. Inte fullt lika nöjd på kostymfronten. Således var jag ute på rean och spanade lite och begick de ödesdigra misstaget att endast stirra på prislappen och inte se till behovet först och främst. Kommer hem med en kostym från Oscar Jacobsson i ett tyg som jag vill ha och en modell som funkar. Allt detta till 50% rea Det betyder väl drygt 3 lax. Så vad är problemet frågar Ni er!

  Färgen! Det måste vara den mörkaste navy som finns. Jag har lite taskigt färgseende och tycker att den i vissa ljus ser svart ut! Så frågan är, kommer jag komma undan med det?
  Kan jag välja någon typ av accessoarer för att lätta upp det? Vilken färg bör jag ha på skjortorna? Det känns som om jag väljer vita skjortor kommer bara mörkheten i kostymen att förstärkas, kanske ljusblåa skjortor?

  /Peter

  • Detta ämne redigerades för 3 år, 5 månader sedan av Seatown.
  #27558
  Calle
  Deltagare

  Kommer undan gör du säkert – jag antar att klädkoden handlar mer om formalitetsgrad än hur snygga kläderna är? Och då är det väl ingen fara om det är för mörkt, värre om det är för ljust.

  Utan att ha sett kostymen tror jag att det räcker med minsta hint av ”annat än svart” för att du ska slippa ge det lite skarpa intryck som en svart kostym kan göra. Ljusblå skjorta låter som en bra idé för att mjuka upp det lite. (Brasklapp för att jag inte direkt är någon superexpert på det här med färgmatchning.)

  Instagram: @brogue_state

  #27656

  ^^^Ja så länge den de facto inte är helt svart så kommer den inte upplevas som det, man ser skillnaden ändå.

  facebook.com/shoegazingblog Instagram: Shoegazingblog

  #27663
  Calle
  Deltagare

  Chansen finns att du till och med blir snubben som lyckas bära upp en svart kostym!

  Instagram: @brogue_state

  #28402
  Seatown
  Deltagare

  Tack för raka svar på en rörig fråga.
  -P

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Stäng
Hoppa till verktygsfältet