Korbinian Ludwig Hess RTW

Erfarna bespoke-skomakare vet mycket om skor, och det är positivt att se att fler och fler av dessa också tar steget till att erbjuda Ready to Wear och/eller Made to Order i allt större utsträckning. Den senaste är den tyske bespokeskomakaren Korbinian Ludwig Hess som har utvecklat en helt handgjord wholecut slipper som kostar under 8 000 kronor.

 

Korbinian Ludwig Hess är en av de mer kända tyska bespokeskomakarna. Han lärde sig yrket hos Rudolf Scheer i Wien, Österrike, men sedan många år tillbaka driver han sin egen verkstad i Berlin. Han är känd för sin relativt minimalistiska design, kryddat med några coola cowboy boots, och det är detta som har förts över till RTW-utbudet.

Korbinian Ludwig Hess RTW sole

Sula med stängd kanal och med en något rundad midja.

Först ut nu är en wholecut slipper. Det är en sko som utvecklats av Korbinian tillsammans med en verkstad i Ferrara i norra Italien, som tillverkar skorna. Den är handpinnad, handrandsydd och har handsydda sulsömmar, ser ut att vara snyggt utförd arbete baserat på bilderna. Ovanlädret är italienskt boxkalv i en fin brun nyans, med vegetabiliskt garvat tyskt kalvskinn för fodret. Lätt avsmalnande häl. Vad som är trevligt är att den erbjuds som en unisexsko, i storlekar från EU36 upp till 46 (de minsta och största storlekarna finns dock inte i lager ännu, men kommer att anlända om några veckor). Kan köpas från verkstaden eller i deras onlinebutik. Priset på knappt 8 000 kr (€779) för en helt handgjord europeiskt ttillverkad sko av vad som ser ut att vara en riktigt hög standard, är verkligen prisvärt.

Korbinian Ludwig Hess RTW

Skon ser klart läcker ut.

Korbinian Ludwig Hess RTW

Det jag kanske gillar mest är den fina randfinishen, med tydlig fudging och matchande handgjorda stygn.

Korbinian Ludwig Hess RTW

Den tajt skurna, lite avsmalnande klacken.

Korbinian Ludwig Hess RTW

På foten. Alla bilder: Korbinian Ludwig Hess