Shoegazing Discord

Jag är glad att kunna presentera en ny plats på nätet för att prata om klassiska kvalitetsskor – Shoegazing Discord. En chattserver som syftar till att komplettera forum och Facebook-grupper med ett ställe för snabbare samtal och skodiskussioner.

 

För dem som inte vet så är Discord en gratistjänst för textchatt (och röstchatt när detta önskas), som är enormt stor inom spelvärlden, men som numera också används för bara grupper av vänner eller för communitys kring olika ämnen (det är ungefär som en modern version av IRC-kanaler, för dem som är bekanta med dessa). Det finns redan en stor för workwear boots, Stitchdown Premium, som jag är med i och om du gillar kängor tycker jag definitivt att det är värt den lilla avgiften för att gå med i den, och en väldigt stor för sneakerheads, som heter just Sneakers. Så jag tänkte att det är klart att vi som är intresserade av mer dressade skor också borde ha en sådan, eller hur? Så, här hittar du Shoegazing Discord-servern. Den är mycket enkel att använda, du registrerar dig för ett konto och kan sedan välja att chatta i din webbläsare eller i appar som finns tillgängliga för alla typer av smartphones samt för Apple- och PC-datorer. Du kan ha notifikationer som dyker upp för allt om du vill, eller ha ingenting som dyker upp någonstans förutom när du bestämmer dig för att gå in på Discord-servern. Användarvänligheten och möjligheten att anpassa det så att det fungerar som du vill är det bästa med detta.

Shoegazing Discord server screenshot

En titt på hur Shoegazing Discord-servern ser ut i webbläsarversionen, där du har kanalerna för olika ämnen till vänster, och i det här fallet ett inlägg som sammanfattar de olika kanalerna i feedfönstret.

Som nämnts är Shoegazing Discord verkligen inte tänkt att ta över forum som StyleForum eller Goodyear welt på Reddit (även om det sistnämnda har sitt fokus på workwearkängor), eller från de olika skogrupperna på Facebook, utan att vara ett komplement till dessa. Discord är en chattjänst, så det är mer en plats där man kan prata och ställa snabbare frågor, föra diskussioner i realtid och så vidare. Saker sparas och du kan söka i de olika kanalerna, vilket kan vara bra om du är ute efter något specifikt, men i allmänhet fortsätter saker och ting bara att hända och du tittar in då och då och deltar i en diskussion om du tycker att den är intressant, och går inte långt tillbaka i gamla grejer. Förhoppningen är att detta ska bli en plats som samlar skointresserade personer samt personer från skoindustrin, bespokeskomakare, reparationsskomakare och så vidare. En plats för att dela och hitta kunskap, och en plats för att hitta vänner som gillar samma sak som du – bra skor. Som alltid kommer det troligen att ta lite tid innan servern är fylld med folk (när jag skriver detta består den bara av mig…) och det pågår bra diskussioner i alla kanaler, så ni som är tidiga till festen, ha lite tålamod och var med och bygg upp det till något bra (skulle det inte finnas ett behov av den här typen av plats får tiden utvisa detta, och det är okej, men jag hoppas och tror att det finns). Och snälla, sprid infon och bjud in skofolk till Shoegazing Discord!