Precis som förra året har vi sett en ganska tidig reasäsong, där många återförsäljare och märken redan har börjat sina sommarreor. Här lyfter jag fram några av dem från olika håll.

 

Barker

Det brittiska märket Barker har en ganska stor rea med upp till 50 % rabatt på nästan 200 olika modeller. En del saker är inte de bästa – undvik till exempel deras skor i corrected grain hi-shine-läder – men det finns gott om riktigt bra saker också. Att kunna få deras randsydda skor för under 2 000 kronor är verkligen ett bra fynd.

 

 

Skoaktiebolaget

Den svenska multi-brand-butiken Skoaktiebolaget har sin största rea hittills, som dessutom fick ytterligare neddragningar på priserna nyligen. Har varit uppe i några dagar så en del är redan borta, och kommer troligen inte att vara uppe i alltför många dagar till, så kan vara bra att agera snabbt. Mellan 30-50% rabatt på modeller från Löf & Tung, Enzo Bonafé och Saint Crispin’s. Många modeller, varierar hur många storlekar som finns tillgängliga.

 

 

Crockett & Jones

Crockett & Jones, den brittiska jätten, introducerade sin nätbutik tidigare i våras, och nu har de sin första rea. Rabatter på mellan 20-30 % i allmänhet. Inte så många modeller som ingår i rean, men i de flesta fall finns det en hel del storlekar av varje, så många borde kunna hitta något som faller dem i smaken.

 

 

Orban’s

Det franska märket Orban’s har redan från början riktigt billiga skor, med Goodyear-randsydda skor för cirka 1 600 kronor. Nu har de rea på alla sina durksydda loafers, som du kan få för tusenlappen nu, samt en del car shoes och sneakers.

 

 

A Fine Pair of Shoes

Den brittiska nätbutiken A Fine Pair of Shoes har en rea som kallas farsdagsförsäljning (fars dag i England inte samtidigt som i Sverige, som bekant), som pågår fram till den 24 juni, där de erbjuder 20% rabatt på hela utbudet (enda undantaget är Carlos Santos) med koden FATHERSDAY. Kolla runt bland deras skor från Barker, Berwick, NPS, Sanders och Tricker’s.

 

 

Andrés Sendra

Andrés Sendra är en av de större fabrikerna i spanska Almansa, som producerar för ett stort antal märken runt om i världen, men de har också ett eget märke. De har den här typen av rea som är ganska ovanlig nuförtiden, men som ändå kan vara bra för vissa, där de erbjuder 10% rabatt på alla sina modeller.

 

Som alltid är detta bara ett litet urval, tipsa gärna om andra bra reor i kommentarsfältet. Och som jag skrev om nyligen i den här artikeln, köp inte bara skor på rea för att du kan få tag i något billigt, köp saker som du verkligen behöver och kommer att använda, om det inte är på rea är det bättre att köpa till fullpris, blir billigare i längden.

 

(Översta bilden från Andrés Sendra, startsidans bannerfoto från Skoaktiebolaget)