Det berömda brittiska varumärket Crockett & Jones lanserade äntligen sin egen nätbutik tidigare i våras, då dock inte för EU-medborgare. Denna vecka öppnades den så upp även för oss. En fantastisk sajt som gör hela deras imponerande utbud av skor lättillgängligt för alla runt om i världen.

 

Crockett & Jones har haft en av de bästa märkessajterna under en längre tid, med en bra översikt över hela deras sortiment med bra foton och info, plus massor av annat trevligt innehåll kring läster, material, tillverkning etc. och bra inspirationsartiklar med mera. Det har bara funnits ett problem. Du har inte kunnat köpa något från dem. För att beställa skor över distans var man tvungen att använda deras postordertjänst där man beställde från en av deras egna butiker, verkligen inte en lösning som var up to date. Nåväl, 2021 är året då C&J äntligen går in i den digitala eran fullt ut. I våras lanserades en förnyad version av deras webbplats, med en e-handel som en del av den, nu alltså även öppen mot EU. Allt det utmärkta innehållet finns där, med en del nyheter här också, men sedan viktigast av allt kan du nu också beställa skor.

I en byggnad mittemot butiken från deras fabrik i Northampton har Crockett & Jones inrättat en ny e-handelsavdelning med eget lager. Crockett & Jones har alltid varit ganska svåra att köpa på nätet för många, länge prioriterade de vanliga fysiska återförsäljare och de specialiserade e-handlarna hade i allmänhet lite lager av grejer. Detta är den stora förändringen nu, att kunna få tillgång till i princip hela deras modellutbud, både Benchgrade och Handgrade, damkollektion och tillbehör. För oss i Sverige så ska priserna som visas nu vara med svensk moms, de har en så kallad DTP-lösning (Dutys Taxes Paid), där EU-kunder betalar den lokala momsen direkt i butiken, och det du betalar i butiken är den slutliga kostnaden, så inget tillkommer vid införseln i Sverige.