Det franska märket Prince Jorge går lite under radarn för många, trots att det erbjuder ett brett utbud av prisvärda, snygga Goodyear randsydda skor i budget till mellansegmentet. Nu har de ordentlig rea på en radda modeller som man ska sluta med, halva priset, så de är nere på cirka 1 500 kronor vilket innebär klart fyndläge.

 

En ljusbrun adelaide, del av end of line-rean.

Prince Jorge började som en topplinje hos märket Markowski, med de nya ägarna som tog över efter Markowski-grundaren Marcos Fernandez. Sedan några år använder de bara Prince Jorge, och utanför Frankrike är det mycket mindre känt än vad det ursprungliga märket var. Skorna som erbjuds är fortfarande bra grejer för priset, med ett antal olika linjer, som ett italiensk-tillverkat durksytt sortiment från 2 500 kr som ordinarie pris, en Goodyear-randsydd linje tillverkad i Portugal för 3 000 kr, spansk linje med lite finare läder och finish för cirka 4 000 SEK, plus sneakers och durksydda damskor etc.

Derby boot i svart kalvläder.

Det är främst från huvudutbudet med portugisiska randsydda skor som Prince Jorge nu ska sluta med ett antal modeller, och det finns ganska mycket tillgängligt både när det gäller modeller och storlekar på rean. De flesta har 50% rabatt, så kostar 1 500 kronor, vilket verkligen är ett bra pris för skor av denna kvalitet. Det varierar lite vad det är för typ av modeller, från klassiska oxfords och derbys till wholecuts (även boots) i mer vågade färger. Definitivt värt att ta en titt, hemsidan är bara på franska men de skickar internationellt, och du kan använda Google translate på sajten för att göra det förståeligt om det behövs.

Nätt tre snörhålspars wholecut oxford i blått.

Balmoral-känga på en välbalanserad läst med klassiskt rund tå. Alla bilder: Prince Jorge