Det finns ett antal mycket intressanta kinesiska kvalitetsskomärken där ute (mer av det senare i veckan), men de flesta är ganska otillgängliga för internationella kunder, med beställningar endast via e-post/Instagram etc. Nu har en av dessa, Jim & Jun Shoemaker, lanserat en ny webbplats för internationella kunder som gör det väldigt enkelt att se och beställa deras Goodyear-randsydda och handrandsydda skor som MTO eller MTM.

 

Jim & Jun Shoemaker drivs av Gordon Wang, som växte upp med föräldrar som arbetade i en skofabrik. Han utbildade sig i computer science och arbetade som programmerare en tid innan han följde sina föräldrars väg inom skotillverkning. År 2006 startade han sin egen verkstad, uppkallad efter sina två barn Jim och Jun. Idag är de fem personer som arbetar på verkstaden, och de har byggt upp ett gott rykte genom åren, kvaliteten anses vara utmärkt för priset.

Välgjorda skor.

Med den nya hemsidan, som riktar sig till internationella kunder, presenteras allt som Jim Jun erbjuder på ett tydligt och utmärkt sätt. Alla skor är gjorda på beställning, och alla modellerna kan göras i ett antal olika läder, med fiddelback eller välvd midja, ett antal olika läster, där du kan välja mellan tre vidder och tre höjder på insteget. Utöver det kan du välja mellan två konstruktionsmetoder. Välj antingen vad Gordon kallar avancerad Goodyear, som är en variant av den gamla versionen av Goodyear-randsömm där sömmen görs direkt i bindsulan, istället för en limmad på kanvasremsa som nästan alla Goodyear-randsydda skor gör idag. Dessa tillverkas på standardläster och kostar från cirka 5 000 kronor, men du kan lägga till 900 kr för en testsko om du vill vara säker på att passformen blir rätt.

Välvd midja.

Fiddle back.

Handrandsydd.

Det andra alternativet är Made to Measure handrandsytt, där ingår testskon och de är handpinnade och handrandsydda, med maskinsydd sulsöm. Efter att testskor har mottagits ges feedback och lästerna modifieras i därefter innan det riktiga paret görs. Ett riktigt bra alternativ, som bara kostar 3 000 kronor mer. Det finns också ytterligare tillägg som gummitopys eller nedsänkta tåkranar i metall. Hållbara skoträd och frakt över hela världen ingår. Beräknad leveranstid är 10 veckor, testskor tar 2-4 veckor. Det är också värt att notera att du kan returnera skorna om du vill, även om det är MTO / MTM, dock med en 18% restock fee. Utan tvekan pratar vi om utmärkta grejer, nu också lätt tillgängligt med den nya exemplariska webbplatsen.

Fin derby.

Hur testskorna är gjorda, med korksulor och enklare läder.

Skorna är traditionellt byggda med både häl- och tåkappor i riktigt läder.

Vackra adelaides. Bilder: Jim & Jun Shoemakers