I år firar det brittiska märket Barker 140 år av skotillverkning, och de gör det med en ny jubileumskollektion där de har besökt sina arkiv och tagit tillbaka några gamla mönster i kombination med modernare Dainite-gummisulor.

 

Earls Barton är ett samhälle öster om Northampton, och för 140 år sedan började varumärket Barker att tillverka skor här. De är fortfarande närvarande i samhället och är en av de tio stora fabrikerna i Northamptonshire för Goodyear-randsydda skor. För detta jubileum gick Barker-designteamet igenom arkiven på sin Earls Barton-fabrik för att tolka historiska skodesigner med uppdaterade material, inklusive användning av brittiska Dainite-gummisulor.

Alla modeller är gjorda i präglat alpine grain-läder, antingen i svart eller vinrött, och har olivgröna Dainite-sulor.

Barker of Earls Barton-kollektionen, som lanserades idag, har sina modeller uppkallade efter gator som ligger i Earl Barton, för att hedra samhällets historia. Fokus är på casual modeller, och inkluderar full broguen Station, plain toe derbyn Berry, wingtip-kängan Knights, Milbury som är en split toe derby och sedan en penny loafer som heter Mears. Alla tillgängliga i svart och vinrött alpine grain-läder, med olivgröna Dainite-sulor, antingen på 10 eller 460 lästerna. Priset börjar på cirka 3 700 SEK. Serien är tillgänglig för pre-order nu från Barker eller A Fine Pair of Shoes.

Full brogue. Bilder: Barker

Plain toe derby i burgundy,på 460-lästen. BIld: A Fine Pair of Shoes