I veckan hade företaget jag jobbar på, Skolyx, världspremiär för en ny linje med Belgian loafers från spanska märket Yanko. Superbekväma durksydda skor med slitstark tunn gummisula och ofodrad reverse kudu-mocka eller lättfodrat hjortskinn. Också info om det faktum att London Super Trunk Showen har skjutits upp igen till lördag 8 maj 2021, och att Stockholm super trunken inte kommer att hållas i år.

 

Belgianloafers har ökat i popularitet under senare tid, med sitt avslappnade utseende och mjuka, somriga känsla. Hos Skolyx är vi därför glada över att vara de första i världen som introducerar en ny linje Belgian loafers från det spanska märket Yanko, som vi har sålt Goodyear-randsydda skor från sedan länge. Premiäruppställningen består av fyra modeller i ofodrad reverske kudu-mocka från det brittiska garveriet Charles F. Stead, en modell i mjukfodrad supersmidigt hjortskinn.

En klassisk Belgian loafer (dock utan rosetten) i ofodrad mörkbrun reverse kudu-mocka.

Något som skiljer dessa från många andra Belgian loafers är att dessa är gjorda för att hålla ganska länge. De är tillverkade med en durksydd konstruktion (Blake) och kan sulas om, de har en tunn halvgummisula som gör dem mycket mer slittåliga, plus att de har en hälkappa av salpa / leather board och tunn tåkappa för att behålla formen. Det är en bra kombination mellan komforten i den mjuka Belgian loafer-modellen och egenskaper som också ger hållbarhet. Priset är 1 795 kronor.

Saddle penny Belgian i ljus/mellanbrun mocka.

Mjukt och smidigt hjortläder, där du också kan se den tunna gummisulan.

Mockan är full reverse suede gjord av skinn från kudu-antiloppen.

Tassel-modell.

 

 


 

 

Situationen med coronaviruset har vänt världen upp och ner i år. Vi sköt först upp London Super Trunk Show från 23 april, då situationen började eskalera i våras, till 10 oktober. Men eftersom läger fortfarande är osäkert i Storbritannien, Europa och resten av världen, har vi efter diskussioner i organisationsteamet, deltagare, besökare och eventstället, beslutat att skjuta upp det ytterligare, till lördag 8 maj 2021. Detta innebär också att vi förlänger kvalificeringen för världsmästerskapen i skoputsning och skopatina till 24 mars 2021. Du kan läsa mer om detta här i inbjudningsartikeln till evenemanget (mest info på engelska Shoegazing här).

Dessutom kommer den ”ursprungliga” supertrunk-showen i Stockholm inte att hållas i år, av samma skäl kommer den att vara tillbaka igen i september 2021. Hoppas på förståelse och att vi kommer att se er i på inte minst eventet i Stockholm under nästa år istället!