Coronaviruset slår hårt mot många företag runt om i världen, och för att hålla igång försäljningen är det många som nu har väldigt generösa reor, ofta på allt i sitt utbud. Självklart en tråkig anledning till nedsatta priser, men för oss som kunder är det bra fyndläge, och beställningar är just vad dessa företag behöver.

 

Cavour

Norge har drabbats dubbelt den senaste tiden, både av kraftiga åtgärder mot coronaviruset och av de väldigt låga oljepriserna. Norska kronan är historiskt låg, vilket innebär att det blir extra billigt för oss i övriga delar av världen när många i landet nu kör rea. Cavour har 30% rabatt på allt i butiken, i skoväg bland annat sin egen linje Goodyear-randsytt i mellanprissegmentet, Edward Green, Crockett & Jones, Bontoni, Saint Crispin’s med flera. Att kunna knipa ett par EG för 7 500 SEK (7 850 NOK) eller ett par C&J för 3 350 SEK (3 500 NOK) hör inte till vanligheterna.

 

Linnégatan 2

Göteborgsbaserade herrekiperaren Linnégatan 2 har också de nedsatt med 30% på allt i butiken. Här hittar du skor från bland andra Carmina, Alden, Crockett & Jones och Common Projects. Börjar bli ganska utplockat bland skorna, så är det något man är sugen på nog bra slå till snabbt.

 

Bäckmans skoservice

Stockholmsskomakaren Bäckmans har rea på alla sina skor från egna märket Brookman, Engelska randsydda i mellanprissegmentet, samt Loake, totalt kring 50 modeller. Mellan 20-50% rabatt, vilket innebär att vissa av Loake 1880-modellerna kan fås för 1 650 kronor.

 

Lester

Trevliga Göteborgsbutiken Lester har förlängt sin vinterrea, där man hittar skor från RM Williams, Berwick, Fiddler, Loake, Red Wing med flera till reducerat pris. Oftast är rabattsatsen kring 30%.

 

Loake Nordic

Loakes egna butik har ett urval av modeller nedsatta med mellan 20-30%. Bland annat en del loafers och även damskor kan man slå till på till en billigare penning just nu.

 

Shipton & Heneage

Brittiska Shipton & Heneage har 15-60% rea på hela sitt enorma skoutbud. De flesta av deras Goodyear-randsydda modeller görs av de klassiska Northampton-baserade fabrikerna, så bra nivå på grejerna.

 

Sid Mashburn

Amerikanska Sid Mashburn har byggt upp en imponerande kollektion av skor under eget märke. De har bland annat Goodyear-randsydda skor i mellanprissegmentet gjorda både Italien och England. Nu har de 20% rabatt på allt i hela butiken.

 

CNES Shoemaker

Vietnamesiska CNES som har imponerat stort på massorna när de visats upp i Europa, har 20-40% rabatt på stora delar av sortimentet. Goodyear-randsydda modellerna börjar på 1700 kronor vilket är ett kap.

 

Som vanligt, tipsa gärna om fler bra reor i kommentarsfältet nedan.