Det har startats många skobloggar genom åren, men tyvärr blir de flesta relativt kortvariga. En som hållit i under ett par nu är Shoe Savante, skriven av skoentusiasten Priscilla Leung. Bloggen behandlar högt och lågt inom klassiska skor med relativt personligt skrivna inlägg.

 

Priscilla Leung som driver Shoe Savante bor i USA, hon har varit två månader som student/lärling hos bespokeskomakaren Perry Ercolino i Pennsylvania, och har därigenom en del hands-on-erfarenhet från att göra skor, vilket märks i innehållet. Det är en del konstruktion och lite nördigare inlägg, men också olika aspekter kring stil och annat, överhuvudtaget rätt brett.

Bild från en artikel om skillnaderna mellan MTM och bespoke.

Bild från en artikel om skillnaderna mellan MTM och bespoke.

De flesta artiklarna är relativt korta och koncisa, vilket säkert många uppskattar. Hon har ett ganska personligt tilltal, öppen med vad hon vet och inte vet, och så vidare. Uppskattar man bloggar som Shoegazing kan man säkerligen ha glädje även av Shoe Savante, som likt jag själv försöker uppdatera bloggen ett par gånger i veckan.