I detta avsnitt av Shoegazing Podcast pratar den legendariska bespokeskomakaren Christophe Corthay om skor och konst. Hör honom prata om när han lämnade Maison Corthay, om hur han tycker att den bespokeskovärlden i allmänhet gör tråkiga skor, och hur ett av hans mål med det nya märket Tranchet Vif är att skapa skor som folk inte vill använda.

 

Christophe Corthay.

Christophe Corthay.

Christophe Corthay har arbetat mer än tre decennier med att göra skor, tidigare med sin bror Pierre på Maison Corthay, men numera driver han Atelier du Tranchet med märket Tranchet Vif tillsammans med Sebastian ”Toulouz” Algans och Phillippe de Paillette. De som har sett deras skor vet att de flesta av dem verkligen är konstnärliga skapelser, som inte liknar något du ser från andra märken. Så jag bestämde mig för att prata med Christophe Corthay om det ibland lite kontroversiella ämnet: skor och konst.

Lyssna på avsnittet nedan, eller i den podcastspelare du föredrar.

Artistiska grejer.

Artistiska grejer.