På lördag är det dags för ännu en upplaga av Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm, där en rad utställare med fantastiska skor i olika prisklasser samlas. Här en del praktisk info för er som planerar att besöka eventet, eller ta del av scenprogrammet som streamas här på bloggen.

 

Super trunken går återigen av stapeln på Scandic Anglais på Humlegårdsgatan 23 mitt i Stockholm. Utställare i år är Vietnams största tillverkare av budget-randsydda skor CNES ShoemakerSkolyx som säljer egna märket, spanska Yanko samt TLB Mallorca med nya Artista linjen, belgisk-spanska mellanprismärket Sons of HenreyZeb Shoes från Kroatien som erbjuder billig Made to Measure, samt norska butiken Skomaker Dagestad med japanska Miyagi Kogyo, brittiska bespokeskomakaren Foster & Sons nya RTW-linje samt egna japanska premiumskorna Dagestad by Santari. Huvudpartner och andra utställare är svenska skovårdsgrossisten Paul Brunngård. Partners är slips- och accessoarmärket Granqvist, Blugiallo som erbjuder Made to Measure av kostymer, kavajer, byxor och skjortor, samt också nu ett schweiziskt företag som tillverkar premium-läderbälten och accessoarer: J. Hopenstand.
Det blir åter Shoegazing Market, en second hand-marknadsplats där du kan sälja och köpa begagnade kvalitetsskor eller kraftigt nedsatta nya. Utställning med de tre podiumplacerade skorna från VM i skotillverkning. Under dagen kommer det också bli patinamålning live med Michael Håkansson från Magic Mike Patina, som också ha en minikurs i hur man färgar om skor. Allt om super trunken i det här inlägget, och här finns eventet på Facebook, sprid gärna!

Här lite mer praktisk info inför dagen:

– För att komma till utställningsdelen går man in genom Scandic Anglais stora huvudentré på Humlegårdsgatan 23, rakt fram förbi lobbyn och upp för den stora trappan. Sedan håller vi till direkt till vänster ovanför trappen, med bar och scen i en stor loungedel, in genom ett antal dörrar tar man sig till den stora hallen där utställarna är samlade, medan Shoegazing Market är direkt till höger ovanför trappen. Skyltning kommer finnas för den som är vilsen av sig. Även om det är en trapp så är det väldigt lättillgängligt, och hissar går upp i direkt anslutning till scenområdet. Vi öppnar dörrarna klockan 10.00 och håller på fram till 18.00, det är öppet för alla och behövs alltså ingen föranmälan utan det är bara att komma förbi.

Från förra årets event, när ungefär 800 personer kom.

– En bar som serverar kaffe, te, öl, vin, enklare mat och snacks kommer vara öppen från klockan 11, och är alltså i samma del som scenområdet. Observera att hotellet är kontantfritt, så det är kortbetalning som gäller. Toalett finns om man går till höger ovanför trappen i mitten av den loungedel som finns där, även dit är det skyltat. Precis till höger om trappen finns också obevakade klädhängare.

– Hela utställningslokalen har mattor, och det kommer finnas ett antal speglar utplacerade. Alla utställare låter prova storlekar och tar emot beställningar, i vissa fall säljs det också direkt på plats. Några av tillverkarna kommer att ha med sig en del damskor. Paul Brunngård kommer som vanligt ha med sig en hel del skovård till försäljning, Blugiallo måttar för alla som är intresserade (maila event@blugiallo.com för boka tid) och Granqvist och J. Hopenstand visar upp och säljer sina produkter. Flera av utställarna kommer ha kampanjer under dagen, exempelvis erbjuder Paul Brunngård 25% rabatt på all skovård, Skolyx erbjuder gratis skoblock med köp av skor, med mera.

– Fjolårets Shoegazing Market är tillbaka. Här kan vem som helst ta med sina begagnade kvalitetsskor, man kan sälja nya skor i fel storlek som man vill bli av med, eller butiker får sälja av nya skor om de är nedsatta med minst 50% från ordinarie pris, och ställa ut dem för försäljning till super trunkens hundratals besökare. Det ser ut som att vi kommer ha ungefär lika många skor som sist till salu, cirka ett 50-tal par, alla möjliga olika märken och prisklasser (du kan fortfarande anmäla dig som säljare, maila shoegazingblog@gmail.com ). Möjligheten att prova ut skorna är så klart utmärkt även när man köper begagnat.

Finalen av SM i skoputsning sker kl 14.00, alltid underhållande. Här från förra årets drabbning. Bild: Datinventory

– De två programpunkterna på scenen kommer alla att livesändas här på bloggen. Det görs i något enklare form, då vi inte har budget för annat, men det brukar ändå fungera fint för er som vill följa detta.
Klockan 14.00 hålls den femte upplagan av SM i skoputsning i samarbete med Paul Brunngård, där vinnaren får ett 3 000 kronor, ett par skor från Loake och ett skovårdskit. Tre finalister har 20 minuter på sig att putsa upp en Loake 1880 Aldwych Mahogany så vacker som möjligt, finalister i år är Johan Olsson, Jacob Mattsson och Tobias Bjöörn (som var med här i Eskilstuna Kuriren igår om tävlingen)
Klockan 16.00 kommer Michael Håkansson från Magic Mike Patina hålla en minikurs i hur man färgar om skor. Många har skor hemma som man kanske inte använder så mycket på grund av färgen, och man kan relativt enkelt färga dem i en ny nyans, särskilt om det handlar om att gå från ljusare till mörkare. Här kommer Michael att gå igenom grunderna i hur det går till och visa lite tips och trick. Michael kommer också vara på plats hela dagen och måla skor, där kan man se mer avancerade grejer och gärna ställa frågor.

– Middagen är sedan klockan 20.00, den hålls på Jamie’s Italian på hotellets bottenplan. Alla beställer och betalar sin egen mat och dryck, även hit kan man fortfarande anmäla sig.

– Som alltid kör vi på hashtagen #supertrunk i sociala medier som Instagram, så ni som fotar under eventet får gärna använda denna, och ni som inte är på plats kan använda den hashtagen för att följa vad som händer under dagen och troligtvis få se väldigt många fina skor.

 

Vi arrangörer ser mycket fram emot tillställningen, och hoppas på ännu en fantastisk super trunk, varmt välkomna på lördag!