I våras startades Stitchdown, en ny blogg/sajt om kvalitetsskor, som främst fokuserar på klassiska amerikanska kängor och mer casual skor. Hög ambitionsnivå med varierade och läsvärda inlägg.

 

Bakom Stitchdown ligger Ben Robinson, en New York-bo och skoentusiast, som ville göra något mer med sin passion och startade bloggen. Den är naturligtvis då på engelska, och Ben skriver rätt underhållande och ofta utförligt. Det är allt från kortare köptips till längre guider och recensioner, lite som Shoegazing med andra ord, även om som nämnts då fokuset ligger på amerikanska boots och mer casual-skor, och en del dressade skor får också ta plats.

Känga från Wesco, ett gammalt klassiskt amerikanskt kängmärke. Bild: Stitchdown

Det är kul att det dyker upp nya sajter som skriver om kvalitetsskor (i mina ögon kan det aldrig bli för många), utöver gamla rävar som jag med Shoegazing, Justin FitzPatrick med The Shoe Snob och Mircea Cioponea som driver Claymoor’s List. En annan nykomlingsblogg som visserligen är om klassisk stil i stort men ändå har en majoritet av inläggen om skor är Misiu Academy, som skrivs av Stockholmsbaserade Kostas Mandilaris. Det brukar dyka upp nya skobloggar emellanåt, tyvärr är det vanligt att de som driver dem tröttnar efter ett tag eller inte har tid fortsätta, hoppas dessa nya orkar hålla engagemanget uppe även över tid.