Att skydda sina fina randsydda skor i ett par skopåsar i tyg när man är på resa är givet för de flesta. Likafullt är det inte helt ovanligt att det ändå blir små märken i skorna under tiden i resväskan. Något som enkelt avhjälps genom att helt enkelt använda två skopåsar per sko.

 

Köper man finare Goodyear-randsydda skor är det vanligt att man får med två stycken, eller åtminstone en, skopåse, oftast i en sorts mjuk bomullsfilt. De som får upp ett intresse för kvalitetsskor brukar med tiden ha ett antal olika skopåsar hemma, där bara några enstaka används mer frekvent när man ska ut och resa.

En skopåse i en annan, och voila, dubbelt så bra skydd.

De här påsarna är dock sällan överdrivet tjocka, och om du har en hårt packad väska så brukar man ofta få försöka lägga dem skyddat med mjukt runt omkring, och ändå kan det ibland som sagt bli små märken i skorna. Sällan något större, men ändå störigt. Man behöver dock inte göra det så svårt för sig, genom att helt enkelt stoppa in en skopåse i en annan så har du direkt ett bättre skydd (vill/behöver man kan man så klart använda tredubbla också).Så tar man för vana att det är de dubbla dubbla påsarna man plockar när man ska packa väskan.