På Skolyx har vi precis lanserat TLB Mallorcas nya topplinje Artista och en loaferskollektion för egna märket, och för att låta fler se och prova dessa åker vi på en trunk show turné till Stockholm 24 april, Göteborg 25 april och Malmö 2 maj.

 

Hela (nästan) Artista-kollektionen.

Hela (nästan) Artista-kollektionen.

TLB Artista kunde ni läsa mer om i det här stora reportaget, där jag berättade mer om utvecklingen av den, vilken jag varit delaktig i genom mitt arbete på Skolyx. Men sammanfattat är ambitionen med Artista-kollektionen att lyfta ribban för vad man får i mellanprissegment av Goodyear-randsydda skor, där vi har tittat och lärt oss av både några av de absoluta premium-RTW-märkena och haft hjälp av bespokeskomakare i England och Japan. Resultatet är skor med till exempel väldigt smal midja, hälkappor i riktigt läder, tajt skurna klackar och endast 1st grade-läder från de välkända garverierna Annonay och Charles F. Stead. Allt till priset 4 295 kronor, väldigt mycket skor för pengarna med andra ord.

-

Mycket smalt arbetade midjor.

Skolyx loafers-kollektion som precis lanserats består av en radda olika modeller. Dels en penny loafer i svart läder och ljusbrun, mellanbrun och mörkbrun mocka, en tassel loafer i svart och burgundy-läder och ljusbrun, mellanbrun och mörkbrun mocka, samt en string loafer i ljusbrun och mellanbrun mocka. De är gjorda på en klassiskt rund loafersläst vid namn Jack. Alla är utrustade med hälkappor i salpa/leather board (läderslipdamm sammanpressat med lim) och har tunna så kallade citygummisulor. Goodyear-randsydda på Mallorca, kostar 2 195 kronor.

Penny i svart från Skolyx nya kollektion med loafers.

Penny i svart från Skolyx nya kollektion med loafers.

Intresset för båda dessa kollektioner har varit stort, vi har redan en hel del förhandsbeställningar på modeller från båda, och från folk som besökte London super trunken och varit i vårt showroom i Mölnlycke. Men för att möjliggöra att ännu fler kan se och testa skorna åker vi nu på en liten trunk show turné till våra tre största städer, där vi visar upp hela kollektionerna och har med provskor i alla storlekar. Även delar av vårt andra utbud, med exempelvis övriga Skolyx och TLB, kommer också visas och kunna provas. Anmälan till eventen nedan.

Tassel loafer i burgundy-färgat läder från franska garveriet Annonay.

Tassel loafer i burgundy-färgat läder från franska garveriet Annonay.

För er som är intresserade av TLB Artista erbjuder vi fittings på 30 min där man i lugn och ro kan testa ut storlek och lägga en beställning, om man bestämmer sig för att slå till. Självklart kan man prova Artista även som drop-in, men tiderna är för att kunna ge lite extra service. Länkar till tidsbokning nedan.

Datum och platser
Stockholm – 24 april kl. 12-20 – Blugiallo, Artillerigatan 6 RSVP här – Boka Artista fitting här
Göteborg – 25 april kl. 12-20 – Rob & Co, Grönsakstorget 1 RSVP här – Boka Artista fitting här
Malmö – 2 maj kl. 12-20 – Clarion Collection Hotel Temperence, Engelbrektsgatan 16 RSVP här – Boka Artista fitting här

I samband med Stockholmseventet kommer det också anordnas en Shoegazing After Work. Alla AW-folk samlas först hos Blugiallo från klockan 18 (där vi också kommer bjuda på lite dryck och tilltugg) och sedan går man vidare till en bar i närheten. Två flugor i en smäll alltså.

Hoppas få träffa flera av er läsare vid eventen!

Trunk show time.

Trunk show time.