Man pratar ju ofta om möjligheterna att få till en bättre passform med bespokeskor, kontra RTW-skor gjorda på generiska läster. En annan intressant bit är också de stora möjligheterna att justera passformen på bespoke, då de i princip alltid har riktigt läder i både tå och hälkappor och då de personliga lästerna som enkelt kan modifieras. Skorna ovan är mitt första bespokepar från Gaziano & Girling som jag precis fått tillbaka efter att just detta gjorts.

 

Skorna satt egentligen rätt bra, men var aningens tajta allra längst fram vid lilltårna, och efter att jag gått med ett annat lite för trångt par och fått begynnande liktorn på vänsterlilltån så blev jag lite försiktig med att använda dessa. Den passformsbiten är rättad för mina läster hos Gaziano & Girling, och även lite annat småfix har gjorts, och vad jag då valde att göra var att skicka tillbaka skorna till G&G som blötlägger skorna, sätter i mina modifierade läster och ser till att de får den passformen. Då både läderkappor och hälkappor är i läder, så lever det materialet fortfarande och kan omformas ganska mycket om det skulle behövas. Det fungerar inte på samma sätt för skor som har kappor i salpa/leather board eller celastic/plast. Nu sitter de här gummisulade skönheterna lika fint som mitt senaste bespokpar från märket, mina chukkas.