En amerikan, en japan och en ryss i skoputstävlingen, och en polack, en fransman och en britt i patina-tävlingen. Dessa är finalisterna i VM-tävlingarna som äger rum under London Super Trunk Show den 23 mars. Se deras kvalificeringsbidrag nedan.

 

Du kan läsa allt om London Super Trunk Show i den här artikeln, och fint om du som ska besöka evenemanget besöker eventets Facebook-sida och meddela att du kommer, och hjälp gärna dela händelsen. Det äger rum lördag 23 mars mitt i London på den nya platsen Showcase.co på 12 Regent Street. Här samlar vi tio utställare, Altan BottierBolero, Carmina, Gaziano & GirlingJ. FitzPatrick FootwearJSEP, Japan Shoes Export Platform (Miyagi Kogyo, Matsumoto och Kiten), Norman Vilalta, Project TWLV, Shoepassion / Heinrich Dinkelacker och Skolyx / TLB Mallorca. Huvudpartner för eventet är Saphir, partner är J. HopenstandVM i skotillverkning kommer att ha sin prisutdelning och tävlingsskorna visas upp (mer än 70 registrerade deltagare). Dessutom då de två andra VM-tävlingarna som är ämnet här.

Kvalificeringsprocessen och hur finalerna kommer att gå till beskrivs grundligt i den här artikeln, så här fokuserar vi på att visa finalisternas bidrag och kort berätta vilka de är. Både VM i skoputsning och skopatinering organiseras i samarbete med Saphir, de tävlande i putsningen putsar på och kan vinna en Loake-sko, patineringstävlande målar och kan vinna en TLB Mallorca sko från Skolyx. Vi har haft mer än 30 bidrag till de två tävlingarna, bokstavligen från hela världen, vilket också visas med de som kvalificerade sig till finalen. Det var en utmaning för juryn, i slutändan var det dessa som knep platserna:

 

Finalister VM i skoputsning 2019

Alexey Vrublevskiy, Ryssland. En av pionjärerna inom skoputsningssfären  i Ryssland, som har deltagit i att introducera de ryska skoputsningsmästerskapen Shoesing Awards. Alexey Vrublevskiy’s sko har som synes en fantastisk spit shine på tårna, men också ett fint djup i färgen, vilket gör att den klassiska vanliga plain cap toe oxforden sticker ut.

Caleb Malinowski, USA. Den första amerikanen gör det till finalen. Caleb jobbar på herresidan Sid Mashburn i Texas. Hans sublima glans har den perfekta övergången mellan den höga skinnkåpan och resten av skon, vilket framhäver skoens kurvor perfekt.

Yuta Sugimura, Japan. Driver skoputssalongen Y’s Shoeshine i staden Shizuoka, ett heltidsarbetande proffs med andra ord. Ett välskött äldre par ljusbruna oxfords har fått en superglans där både tårna och hälarna lyser. Så här vill du att dina skor ska se ut när de kommer upp i åldern.

Finalister VM i skopatinering 2019

Stephane Villette, Frankrike. En ”grand old man” i skopatinavärlden, som har arbetat med att måla skor och andra läderprodukter sedan 1994, idag målar han bland annat för bespokeskomakaren Stephane Jimenez. Här visar Stephane Villette en relativt dämpad patina, som har gett skorna ett djup som du nästan kan drunkna i.

Andrzej Olender, Polen. Driver Polens största skopatina och skoputsningstjänst: The Shine. Hans kvalificeringsbild är ett par derbys med en vacker marmorerad brun patina. Även om du tittar riktigt nära ser det väldigt naturligt ut, fint jobb.

Samuel Norsworthy, England. Om Villette är patineringsveteran är Sam en rookie. Han började arbeta på Gaziano & Girling för ett par år sedan, där han har varit mycket engagerad och lärt sig att sy ovanläder, skära ovanläder som clicker, måla patina och putsa skor, från de proffs som arbetar på företaget. Denna munksko har vackra, levande övergångar från ljusbruna mitten av skon upp till den mörkbruna tån.

Missa inte de ovanstående kämpa om titlarna London super trunken den 23 mars! Patineringstävlingen kommer att gå mellan 11.15-17.15 (1 timmes paus 14.45-15.45), prisceremonin hålls klockan 17.30. Skoputsningsfinalen är klockan 15.00-15.30.