En genomgång av några intressanta reor som pågår nu bland olika skoåterförsäljare så här i reatider, mycket franskt och brittiskt denna gång.

 

Septième Largeur

Franska Septième Largeur har ett urval av produkter på rea, mellan 20-30% rabatt. Bland annat en del kängor och grövre skor med gummisula. Redan prisvärda skor ännu mer prisvärda.

 

New & Lingwood

Jermyn Street-baserade New & Lingwood har alltid bra reor, i år är inget undantag. Nedsatt med mellan 20-40%, och bland annat godbitar som de Crockett & Jones-tillverkade tassel loafers, för de som suktat efter Piccadilly men tyckt de varit för dyra.

 

J. FitzPatrick

Hos J. FitzPatrick har man klämt på med en riktigt ordentlig rea denna vinter. Rabatten är i de flesta fallen 30%. Och inte bara det att man har många modeller och har ganska många storlekar kvar i många av dem, utan du kan beställa de storlekar som inte finns inne och få dem till reapriserna, vilket är väldigt ovanligt.

 

Caulaincourt

Franska Caulaincourt gör mycket franska skor, minst sagt, med mycket patinering, ofta durksytt, ofta aningen spetsigare läster. Faller det en i smaken kan man beställa många modeller (i de fall det är patina med eget val här) för mellan 30-50%.

 

Matthew Cookson

Mer franskt, här Matthew Cookson, som är en systerbutik till brittiska skobutiken Shipton & Heneage. Är du ute efter loafers kan den här rean vara extra intressant, med 30-40% rabatt på många av deras loafermodeller, både Goodyear-randsydda och durksydda.

 

Cheaney

Även hos brittiska Cheaney är det 30-40% rabatt som gäller, och här har man ett väldigt stort antal modeller som är nedsatta, från i princip alla företagets olika linjer. Inte minst många olika svarta modeller, för den som är ute efter det.

 

Som alltid är detta bara ett litet urval av pågående reor, tipsa gärna om andra bra sådana i kommentarsfältet nedan.