Black Friday har blivit den kanske främsta reaperioden för kvalitetsskor, när väldigt många aktörer erbjuder ofta rätt ordentliga reor. Här tipsas om några av alla dessa.

 

A Fine Pair of Shoes

Brittiska nätbutiken A Fine Pair of Shoes kör 25% rabatt på hela sortimentet. De har skor från bland andra Alfred Sargent, Carlos Santos, Berwick, Sanders, Tricker’s, NPS med flera. Använd rabattkoden BLACKFRIDAY2018.

 

 

Barbanera

Italienska Barbanera är ett märke som kombinerar mycket attityd med traditionellt hantverk. Deras modeller är ofta personliga och lagom annorlunda. Under Black Friday erbjuder man 30% på allt på sajten, så har man spanat in någon modell från dem tidigare är det läge slå till nu.

 

 

Skolyx

Skolyx (som jag jobbar hos) har vi sällan rea, men med två nya märken (TLB och Skolyx private label) i utbudet i år behöver det göras plats, så en del stockmodeller från Yanko reas ihop med en del samples och uddapar från både Yanko och TLB. Nedsatt med mellan 30-40%, så bra fyndmöjligheter.

 

 

Heinrich Dinkelacker

Tyska Heinrich Dinkelacker gör handrandsydda skor tillverkade i Ungern, främst enligt österrikisk-ungerska-traditionen men en del mer moderna modeller också. Här erbjuder man upp till 40% rabatt på utvalda modeller.

 

Skoaktiebolaget

Svenska butiken Skoaktiebolaget har smällt till med ett riktigt stort utbud på reabordet denna Black Friday, med skor från alla deras märken, som exempelvis Carlos Santos, Löf & Tung, Enzo Bonafé och John Lobb Paris. Rabattsatsen varierar, oftast kring 30%.

 

 

Pediwear

En av de stora nätbutikerna för klassiska skor i Europa, brittiska Pediwear, fläskar även de på med en skaplig rea denna omgång. 20% på (nästan) hela utbudet, och fri frakt på ordrar över £150. Här hittar man bland annat Loake, Carmina, Heschung, Carlos Santos och Grenson.

 

 

Sons of Henrey

Trots att märket Sons of Henrey är precis nystartat så hakar man på Black Friday-kampanjandet, med 20% rabatt på alla skor, och 30% om du köper två par eller fler, då ska koden BLACKFRIDAY läggas till. Skorna är Goodyear-randsydda från Spanien.

 

 

Shipton & Heneage

Shipton & Heneage är lite av en institution i brittiska skoindustrin, som alltid funnits där och som klarat av övergången till digitala tidsåldern bra. Man säljer skor under eget märke som i de flesta fallen tillverkas av olika fabriker i Northampton. De har 15% rabatt på allt, plus upp till 60% på en del utvalda modeller.

 

Det här är naturligtvis bara ett litet urval av alla pågående skoreor, tipsa gärna om fler bra sådana i kommentarsfältet nedan.