En ny internationell second hand-marknadsplats för kvalitetsskor har sett dagens ljus, när Justin FitzPatrick slått sig samman med Gently.co/ShopMehra och lanserat The Shoe Snob Buy & Sell.

 

För den som är ute efter begagnade klassiska herrskor eller andrahandssortering så är Ebay och StyleForum de största alternativen idag. För svenskar har Shoegazings köp- och sälj-del på forumet här blivit populärt, då det är enkelt att kunna skicka skorna inom landet, eller till och med mötas upp för köp. Nu finns ett nytt fint alternativ för den som vill sälja eller köpa second hand/subs, med The Shoe Snob Buy & Sell.

Norman Vilalta chukkas i nyskick säljs för drygt 4 000 kronor. Bilder: The Shoe Snob buy & sell

Kanadensaren Gaurav Mehra som driver nätbutiken Shop Mehra – som bland annat säljer Gaziano & Girling, Enzo Bonafé, Vass och indiska märket Toramally – startade för något år sedan Gently.co, en sajt tänkt att förenkla second hand-handeln med klassiska skor genom att fokusera enbart på just detta och ha ett mer kurerat urval av skorH. är kan man sortera enkelt på märken, storlek, skick, modelltyp och så vidare. Den här sidan är nu inflyttad under The Shoe Snobs paraply för att få bättre spridning, och hittas genom Buy & Sell-fliken på bloggen eller direkt på marketplace.theshoesnobblog.com. I nuläget är det inte jättestort utbud, men sannolikt kommer det fyllas på bra framöver och bli ytterligare en bra kanal att fynda skor i. Förutom att ”vanligt folk” kan sälja skor är även återförsäljare välkomna lägga upp exempelvis subs eller outlet.