På lördag är det dags för femårsjubilerande Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm, där en rad utställare med fantastiska skor i olika prisklasser samlas. Här en del praktisk info för er som planerar att besöka eventet, eller ta del av scenprogrammet som streamas här på bloggen.

 

Super trunken går återigen av stapeln på Scandic Anglais på Humlegårdsgatan 23 mitt i Stockholm. Utställare i år är Skolyx som säljer egna 2 000 kronors-märket, spanska Yanko samt TLB Mallorca, ungerska Vass, JSEP Japan Shoes Export Platform, med märkena Miyagi KogyoMatsumoto och Kiten, tyska märket Heinrich Dinkelacker, polska bespokeskomakaren Jan Kielman, och brittiska premiummärket Gaziano & Girling.
Huvudpartner och andra utställare är svenska skovårdsgrossisten Brunngård. Partners är skjortmärket Shirtonomy och slips- och accessoarmärket Granqvist.
Det blir premiär för Shoegazing Market, en second hand-marknadsplats där du kan sälja och köpa begagnade kvalitetsskor eller kraftigt nedsatta nya. Utställning med de tre podiumplacerade skorna från VM i skotillverkning. Under dagen kommer det också bli bespokeskotillverkning och patinamålning live med Daniel Wegan och Neus Benavent, Gaziano & Girling. Wegan är också med i ett seminarium om skors passform, med Daniel Wegan, ihop med Jörgen Stålborn, Hojs SkomakeriAllt om super trunken i det här inlägget, och här finns eventet på Facebook, sprid gärna!

Här lite mer praktisk info inför dagen:

– För att komma till utställningsdelen går man in genom Scandic Anglais stora huvudentré på Humlegårdsgatan 23, rakt fram förbi lobbyn och upp för den stora trappan. Sedan håller vi till direkt till vänster ovanför trappen, med bar och scen i en stor loungedel, och sedan in genom ett antal dörrar tar man sig till den stora hallen där utställarna är samlade. Skyltning kommer finnas för den som är vilsen av sig. Även om det är en trapp så är det väldigt lättillgängligt, och hissar går upp i direkt anslutning till scenområdet. Vi öppnar dörrarna klockan 10.00 och håller på fram till 18.00, det är öppet för alla och behövs alltså ingen föranmälan utan det är bara att komma förbi.

Från förra årets event, när ungefär 800 personer kom.

– En bar som serverar kaffe, te, öl, vin, enklare mat och snacks kommer vara öppen från klockan 11, och är alltså i samma del som scenområdet. Observera att hotellet är kontantfritt, så det är kortbetalning som gäller. Toalett finns om man går till höger ovanför trappen i mitten av den loungedel som finns där, även dit är det skyltat. Precis till höger om trappen finns också obevakade klädhängare.

– Hela utställningslokalen har mattor, och det kommer finnas ett antal speglar utplacerade. De flesta utställarna säljer skor på plats, låter prova storlekar och tar emot beställningar. För Jan Kielman (där även folk från väskmärket Malton Kielman är med) kan man både boka upp tid i förväg för beställning och måttagning (maila jan@kielman.pl), eller köra drop-in. Några av tillverkarna kommer att ha med sig en del damskor. Brunngård kommer som vanligt ha med sig en hel del skovård till försäljning, Shirtonomy måttar för sina skjortor och tar beställningar, och Granqvist visar upp och säljer sina produkter.

– En helt ny satsning som vi inleder i år är Shoegazing Market. Här kan vem som helst ta med sina begagnade kvalitetsskor, man kan sälja nya skor i fel storlek som man vill bli av med, eller butiker får sälja av nya skor om de är nedsatta med minst 50% från ordinarie pris, och ställa ut dem för försäljning till super trunkens hundratals besökare. Det ser ut som att vi kommer ha ett 50 tal par till salu, alla möjliga olika märken och prisklasser (du kan fortfarande anmäla dig som säljare, maila shoegazingblog@gmail.com ). Möjligheten att prova ut skorna är så klart utmärkt även när man köper begagnat.

Finalen av SM i skoputsning sker kl 14.00, alltid underhållande. Här från förra årets drabbning.

– De två programpunkterna på scenen kommer alla att livesändas här på bloggen. Det görs i något enklare form, då vi inte har budget för annat, men det brukar ändå fungera fint för er som vill följa detta.
Klockan 14.00 hålls den femte upplagan av SM i skoputsning i samarbete med Brunngård, där vinnaren får ett 3 000 kronor, ett par skor från Loake och ett skovårdskit. Tre finalister har 20 minuter på sig att putsa upp en Loake 1880 Aldwych Mahogany så vacker som möjligt, finalister i år är Michael Håkansson, Johan Olsson och Joakim Spogardh.
Klockan 16.00 blir det ett seminarium om skors passform där ovan nämnde Daniel Wegan som leder Gaziano & Girlings bespokeavdelning och Jörgen Stålborn som driver Hojs Skomakeri i Borås, pratar om passform ur alla möjliga infallsvinklar. Exempelvis vad man bör tänka på för att hitta skor som sitter bra, vanliga misstag, hur man kan korrigera passformen, och så vidare. De svarar också på frågor om ämnet från er besökare.

– Middagen är sedan klockan 20.00, den hålls på Jamie’s Italian på hotellets bottenplan. Alla beställer och betalar sin egen mat och dryck, även hit kan man fortfarande anmäla sig.

– Som alltid kör vi på hashtagen #supertrunk i sociala medier som Instagram, så ni som fotar under eventet får gärna använda denna, och ni som inte är på plats kan använda den hashtagen för att följa vad som händer under dagen och troligtvis få se väldigt många fina skor.

 

Vi arrangörer ser mycket fram emot tillställningen, och hoppas på ännu en fantastisk super trunk, varmt välkomna på lördag!