Brookman Shoes, direktöversatt bäckman skor, är mycket riktigt Stockholmsbaserade skomakeriet Bäckmans skoservice egna märke, som lanseras nu på torsdag. Klassiskt brittiska skor i mellanprissegmentet.

 

Italigente, Mano, Broken Bird Bootmakers, Larssons, Myrqvist, Morjas, The Sabot, Skolyx, Löf & Tung – plus säkert någon jag missat – det börjar finnas riktigt många svenska kvalitetsskomärken nuförtiden, vilket är väldigt kul. En enorm utveckling på bara några år, inte länge sedan Italigente var det enda. De flesta av dem görs i Spanien, ett par i Italien, men nu är det så dags för det första svenska märket med brittiska skor: Brookman Shoes.

Klassiskt brittiskt så det förslår.

Som sagt är det Bäckmans Skoservice, ett av Sveriges största skomakerier som ligger på Nybrogatan i Stockholm, som tagit fram egna private label-skor ihop med en skofabrik i engelska Northampton. Inledningsvis är det två modeller i svart och brunt som släpps, en plain cap toe oxford och en adelaide, men fler modeller kommer. Dessa är gjorda på en ganska konservativ läst med klassiskt rund tå, som är aningen vidare än normalt. Goodyear-randsydda i europeiskt full grain-läder, lädersulade med öppen sulkanal. Priset kommer ligga på 3 500 kronor, men nu på torsdag kväll 27 september när man har ett lanseringsevent mellan 18-20 samt dagen efter i butiken och online så erbjuder man 20 procents rabatt plus skoblock.

Brun plain cap toe oxford.

Adelaiden Winchester i svart.