Svenska Myrqvist lanserar en ny höstkollektion med nya rundare läster och lite grövre modeller, som kompletterar det betydligt nättare utbud som hittills dominerat för märket.

 

Myrqvist är svenska nätbutiken Herrstils egna märke. Det är Goodyear-randsydda skor i budgetsegmentet, som numera tillverkas i Portugal. Här kan man läsa en recension av märket. Förutom i nätbutiken så har man också en butik i Stockholm på Grev Turegatan 46.

Longwings i mellanbrun mocka och mörkbrunt läder.

Nya kollektionen består av en plain toe derby, en longwing och en så kallad jumper boot, alla i två olika lädervarianter och med stormrand och dubbel gummisula. De två lågskomodellerna är på samma rundare, lite bredare läst, och kostar 2 200 kronor. Kängan är på liknande läst och ligger på 2 600 kronor. Modellerna släpps den 13 september. Ser klart trevligt ut.

Kängan med öppen snörning.

Plain toe derbyn i mörkbrunt grain-läder. Bilder: Myrqvist