Bespokeskomakaren Saskia Wittmer har en riktigt fin display av sina sampleskor i sitt kombinerade showroom och verkstad i centrala Florens. De är upphängda i tunna vajrar i prydliga mönster längs väggarna. Mycket smakfullt. Också kort om att Skolyx och TLB kommer att finnas att prova och beställa i nya herrekiperingen Rob & Co i Göteborg, som invigs på torsdag.

Saskia Wittmer kommer från Berlin, men lärde sig göra bespokeskor i Italien där hon sedan blivit kvar. Hon har en kundbas från hela världen, och mycket gott estetiskt sinne. Vilket då inte minst syns i displayen, som inte bara är läcker, utan också praktiskt då man enkelt får en bild av både skornas ovan- och undersida.

 

 


 

 

På torsdag öppnar en ny herrekipering i Göteborg, Rob & Co, som erbjuder prisvärd Made to Measure med exempelvis priser från cirka 7 000 kronor för en halvkanvaskostym sydd i Europa. För skor har man ett samarbete med nätbutiken Skolyx (som jag som nämnts innan kommer börja jobba för från september), som kommer att ha ett antal av sina egna private label skor som kostar 2 000 kronor samt nya spanska mellanprismärket TLB för folk att spana in närmre, prova och beställa. Ännu fler modeller, storlekar, vidder och även Yanko finns i Skolyx showroom i Mölndal. För den som har möjlighet så är man välkommen besöka invigningen av Rob & Co på Grönsakstorget 1 på torsdag mellan kl 16-20, där det blir dryck och tilltugg och säkerligen trevligt, maila i så fall till event@robncompany.com.

En av modellerna man kan glutta närmre på hos Rob & Co.