I år har många dragit igång reorna tidigare än vanligt, och bland återförsäljarna av kvalitetsskor finns det många ställen att fynda på just nu. Här en genomgång av några heta reor (UPPDATERAD MED FLER REOR 30 JULI).

 

A Fine Pair of Shoes

Brittiska A Fine Pair of Shoes är en av flera framgångsrika brittiska nätbutiker klassiska skor. De erbjuder just nu 25% rabatt på en mängd skor, och även skovårdsprodukter och tillbehör. Bland annat hittar du modeller från Alfred Sargent, NPS, Sanders och Berwick 1707. Observera att du får klicka på Summer Sale-bannern på startsidan och när du lagt någon av produkterna där i kassan och skrivit in rabattkoden summer2018 dras 25%. Finns också en reaavdelning i menyn, med lite färre modeller och storlekar.

 

 

New & Lingwood

Mer brittiskt, från anrika herrekiperaren på Jermyn Street i London, New & Lingwood (som en gång i tiden hade en egen bespokeskoverkstad) har som vanligt en rätt skaplig rea på många modeller. Nedsatt med cirka 30% på deras stabila Northampton-tillverkade skor.

 

 

Upper Shoes

Franska Upper Shoes har mellan 20-50% rabatt på modeller från bland andra Carmina, Alden, Church’s, Heschung, Tricker’s, Cordwainer, Santoni mfl. Inte så värst många storlekar kvar i de flesta fallen dock, man får sortera på sin storlek i filterverktyget (affiner) och hålla tummarna.

 

 

Septieme Largeur

Septieme Largeur har bland annat många trevliga mockamodeller på sin sommarrea i år (översta bilden från dem), nedsatta med mellan 20-40% vilket gör att du får ett par för kring tvåtusenlappen. Notera att det är lite olika specifikationer numera, vissa lite billigare modeller har öppen sulkanal och inte den träpliggade midjan som annars är lite av SL:s signum.

 

 

Mr. Porter

Nätjätten Mr. Porter rear ut skor som de har lite udda storlekar kvar av, och det gör att man kan fynda märken som annars sällan finns på rea, som exempelvis Berluti, Edward Green och John Lobb Paris. Även modeller från bland andra Tricker’s, Cheaney, Cleverley, Grenson, Red Wing nedsatta. Ganska ordentlig sänkning ofta, mellan 30-50%.

 

 

Lester

Göteborgsbutiken Lester, som framför allt fokuserar på workwear-skor och mer casual skor, har 30-50% rabatt på inte minst mängder av modeller från amerikanska Chippewa, men också Loake, RM Williams, Sanders, Red Wing, Grenson och Wolverine. Är man på jakt efter nya vettiga sneakers kan det också vara värt kolla in reautbudet här.

 

 

Cheaney

Ett av de större utbuden på det virtuella reabordet av tipsen i det här inlägget. Brittiska tillverkaren Cheaney har många modeller från alla sina olika linjer nedsatta i sin nätbutik, i regel kring 40% rabatt.

 

 

Bodiley’s

Bodiley’s är en Northampton-baserad nätbutik som säljer flera brittiska märken, men också har en egen linje skor producerade på hemmaplan. Det är främst modeller från den linjen som är nedsatta på deras rea, finns en del fina värda att kolla in närmre.

 

 

UPPDATERING 30 JULI: Många bra reor har tillkommit sedan förra veckan, så tänkte nämna några av dem.
– Premiumtillverkaren Saint Crispin’s säljer ut udda storlekar med 20% rabatt.
– Franska budgetmärket Orban’s har 30% nedsatt på vissa delar av sitt redan billiga utbud.
– En annan budgetaktör i Frankrike är Loding som också har 30%, även deras Goodyear-randsydda modeller kan fås för kring tusenlappen nu.
– Spanska Carmina har 25% rabatt med koden SUMMER-SALE på ett urval av modeller.
– Svenska butiken Linnégatan 2 har halva priset på en del godingar från Carmina, Crockett & Jones och Edward Green.
– Italienska skomärket Barbanera rear ut delar av sitt utbud.
– Hos franska Caulaincourt hittar man många modeller nedsatta med 30-50%.
– Brittiska Edward Green har några modeller nedsatta med kring 30%.
– Mer från England, Barker har även de nedsatt kring 30%, här på rätt mycket.

 

Detta är som vanligt bara ett urval, och flera av de stora nätbutikerna som Herring och Pediwear hade i skrivande stund inte inlett sina reor. Ge gärna andra bra tips i kommentarsfältet nedan.