Dags för den årliga genomgången av några pågående vinterreor. I takt med att konkurrensen på kvalitetsskomarknaden ökar med fler märken och fler återförsäljare, ser vi också allt fler och bättre reor. Exempelvis såg vi nästan aldrig reor i märkens egna nätbutiker för bara några år sedan. Vinnare är vi kunder.

 

 

Matthew Cookson

Franska Matthew Cookson har ett antal modeller där de har kvar uddastorlekar på rea, och de är ordentligt nedsatta, i många fall med mer än halva priset. Du kan exempelvis få deras skor gjorda av Crockett & Jones för under 2 000 kronor (nedsatta från €490 till €200), och skor gjorda av Santoni till samma pris (nedsatta från €550 till €200). Riktigt fyndläge om du hittar modell du gillar i din storlek.

 

 

Cheaney

Brittiska Cheaney har dunkat på med stora reor de senaste säsongerna, både i sina egna butiker och på webben. Nu har de ett 80-tal modeller nedsatta med i regel 25%, och ofta finns det ganska många storlekar kvar dessutom. Har även en del modeller i extra smal eller extra vid läst på rea.

 

 

Mr. Porter

Lyxmodegiganten på nätet, Mr. Porter, har blivit bättre på klassiska skor på senare år, och har nuförtiden ett rätt brett utbud i flera olika prisklasser. På rean hamnar främst uddastorlekar, men har man tur kan man fynda märken som John Lobb, Gaziano & Girling, Edward Green, Heschung, Tricker’s, Viberg, Berluti med flera på mellan 30-50% rabatt.

 

 

Le Majordome

Ett kanske inte alltför välkänt schweiziskt märke är Le Majordome, vars Goodyear randsydda skor i mellanprisklassen tillverkas i Spanien. Fina kollektioner på trevliga läster och med en bra blandning av traditionellt och lite mer vågade modeller. De rear nu ut vinterkollektionen som mestadels består av boots och några grövre derbys, nedsatta med cirka 30% hamnar de från strax under 3 000 till 4 000 SEK (360-470 CHF).

 

 

Robinson’s Shoes

Irländska butiken Robinson’s Shoes har ofta ett digert reautbud, så även denna vända. Det är rakt igenom brittiskt, dels märken som Alfred Sargent, Loake och Tricker’s, samt en hel del i deras egna linje producerad i Northampton som hör hemma i budgetsegmentet, och som med omkring 30% rabatt blir en bra deal.

 

 

J. FitzPatrick Footwear

Amerikans/brittisk/spanska J. FitzPatrick har 25% rabatt på modeller som inte ingår i basutbudet, medan det på de sistnämnda också är nedsatt med 10%. Exempelvis kan du få märkets riktiga button boots för dryga 3 000 kronor, vilket inte är fy skam.

 

 

New & Lingwood

Brittiska New & Lingwood (som tillsammans med exempelvis Herring Shoes, Pediwear och Shipton & Heneage ofta är med på de här reagenomgångarna, dessa tre har för övrigt också som vanligt bra reor just nu) har en rätt bra rea i år, med många modeller nedsatta med i de flesta fall 100 pund, vilket blir cirka 30% rabatt.

 

Som vanligt, skriv gärna ner fler tips på bra reor i kommentarsfältet nedan!