Populära spanska budgetmärket Meermin slår snart upp portarna till sin första butik utanför Spanien, detta i New York, USA. Märket blir därmed betydligt mer lättillgängligt i det stora landet i väst. Och fler butiker på andra håll i världen kan följa.

 

Meermin drog in som en virvelvind på kvalitetsskomarknaden för ett antal år sedan, med randsydda skor som började på under 1 500 kronor men såg ut som betydligt dyrare skor, blev de snabbt populära. De har brottats med leveranstider, kvalitetskoll och kommunikationen med kunderna, vissa har kritiserat skorna för vara svåra gå in, men populariteten har fortsatt. Sakta men säkert har man förbättrat olika delar, för komma i fas har man bland annat anställt flera personer, och stoppat produktionen av handrandsydda Linea Maestro-linjen för fokusera på billigare Goodyear-randsydda Classic. De var också först med konceptet där grupp-MTO:s lades ut på sajten och när/om tillräckligt antal bokat upp sig producerades skorna, något som många märken/butiker följt efter med olika varianter av.

Jodphurs i flera olika färger.

Ända sedan starten har man haft en egen butik i Madrid, men nu är det så dags för en andra egen butik. Den öppnas i början på nästa år i stadsdelen Soho i New York. Knapp 240 kvadratmeter på andra våningen i en luftig lokal. Först blir utbudet lite mindre, men sakta men säkert kommer man fylla på med så många som möjligt av märkets modeller. Man kommer också ha ett lager i USA som kommer hantera alla ordrar till den amerikanska marknaden från webben. Enligt Put This On kommer Meermin också nylansera toppserien Linea Maestro i samband med öppningen av New York-butiken. Priserna kommer ligga i princip som i Europa (även om LM kommer bli lite dyrare än förr, det gäller dock även här), ca 1 650 SEK ($200) för Classic, och 3 000 kronor ($350) för Linea Maestro. Lite beroende på hur New York-butiken faller ut, kan det också bli fler butiker framöver, på andra håll i världen.

Svarta longwings.

Även sin ganska nya kollektion med accessoarer kommer säljas i butiken i NY. Bilder: Meermin