Idag är det så dags för den största rea-dagen på året, och många återförsäljare av klassiska skor också har ordentlig rea numera. Nedan tipsas det om ett urval av dem.

 

The Sabot

Svenska nätbutiken The Sabot erbjuder inte mindre än 50% rabatt på sina skor från spanska Andrés Sendra, vilket ger ett pris på under 1 500 kr för ett par schyssta Goodyear-randsydda, inte fy skam. De har också 25% på alla sina egna modeller gjorda av Antonio Meccariello, och dennes Argentum Dux-linje. Använd rabattkoderna SENDRA50 och AM25.

 

 

Gaziano & Girling

Brittiska premiumtillverkaren Gaziano & Girling har ett antal modeller som de har kvar i enstaka storlekar på halva priset nu på sin Black Friday-rea. Hittar man något intressant i sin storlek kan man verkligen fynda, med andra ord. Ovanligt att premiummärken som G&G är på så kraftig rea.

 

 

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget i Stockholm har sin kanske största rea någonsin, med nedsatta priser på modeller från alla deras tillverkare – Carmina, John Lobb, Carlos Santos (översta bilden), Enzo Bonafé och Paolo Scafora. Reasatsen varierar lite, men det mesta är nedsatt med 20-30%.

 

 

Skolyx

En annan svensk nätbutik som har bra Black Friday-rea är Skolyx. De säljer spanska Yanko, och rensar ur lagret för att kunna fylla på med nya grejer. Rabatten är på mellan 25-40%, vilket innebär att alla skor ligger under 2 000 kronor nu.

 

 

Sanders / Mark McNairy

Brittiska Sanders gör Goodyear-randsydda skor i den lägre prisklassen, och nu har man kraftigt nedsatta priser, kring 50%, på ganska många modeller. Dessutom säljer man alla skor från sitt systermärke Mark McNairy för dryga tusenlappen (£100).

 

 

Spiga 3

Göteborgsbaserade butiken Spiga 3 erbjuder 24% rabatt i 24 timmar i dag den 24 november. Använd koden SPIGA3BF17 så kan du få riktigt bra pris på bland andra skor från Riccardo Bestetti, Crockett & Jones, Heschung och Ludwig Reiter.

 

 

J. FitzPatrick

Hos J. FitzPatrick har man 20% rabatt på i princip hela sortimentet nu under Black Friday fram till Cyber Monday. Med andra ord utmärkt köpläge om man haft span på något i utbudet.

 

 

Loake

Skandinaviska agenten för Loake öppnade nyligen egen butik i Stockholm, och egen nätbutik på Loakenordic.com. Där hittar du nu ett urval av modeller från 1880-linjen till rabatterade priser, 20% rabatt är det som gäller.

 

Som sagt är detta bara några av reorna som pågår nu, tipsa gärna om fler i kommentarsfältet nedan.