Svenskbaserade budgetmärket Myrqvist, som är nätbutiken Herrstils egna märke, lanserades för drygt ett år sedan och har fått ett bra mottagande. Nu öppnar man en egen Myrqvist butik mitt i Stockholm på Grev Turegatan 46, där hela märkets kollektion kommer säljas ihop med accessoarer och skovårdsprodukter. Också en påminnelse om Shoegazing After Worken i Göteborg på torsdag kväll.

 

Med Grev Turegatan 46 hamnar man rätt nära området för ”menswear”-butiker på Östermalm, det är ett hundratal meter från Humlegårdsgatan, Nybrogatan etc. En ganska liten lokal som ser ut vara utmärkt för en butik av det här slaget. Man slår upp portarna hit redan om ett par veckor, den 1 december. Herrstil har haft ett litet showroom ute i Ulvsunda industriområde som varit förvånansvärt välbesökt, då kände man att man ville prova att satsa på en riktig butik centralt i stan. Roligt man vågar vara så pass offensiva, som en ny, rätt liten aktör.

Myrqvist bord på super trunken i Stockholm i våras. Nu kommer det se ut ungefär så här permanent i stan.

Fokus här kommer då vara på Myrqvist-kollektionen, Goodyear-randsydda skor som ligger på 1995 kronor (läs en recension här). De tillverkas i Indien, är prisvärda och rätt bekväma för att vara lägre prissatta randsydda. I utbudet är det främst olika varianter av klassikerna, och man erbjuder både lädersula, läder/gummivariant och hel gummisula. Förutom skor har man accessoarer som halsdukar, strumpor och så vidare under Myrqvist-varumärket, och i butiken kommer man också ha en hel del av sitt skovårdsutbud, till samma priser som i nätbutiken.

Sula på lädersulad Myrqvist.

 

 


 

 

Ni i Göteborg, missa inte Shoegazing After Worken på torsdag 16 november, i samband med J. FitzPatricks trunk show i stan. Vi samlas i butiken Cape Cod, Lilla Bommen 1, efter kl. 16.30 och vandrar gemensamt bort till Kungstorgets Brygghus mittemot Avalon vid ca kl. 17.30-18. Kom och snacka skor och ha det trevligt!