Skovård är ett ämne som röner stort intresse, och av naturliga skäl gör det sig extra väl i filmformat, då du enklare kan förstå hur saker görs. En utmärkt källa för detta är The Hanger Projects YouTube-kanal, som varje vecka lägger ut en ny video om framför allt olika aspekter av skovård.

 

The Hanger Project drivs av Texas-baserade Kirby Allison, och är en av världens största nätbutiker när det handlar om skovårds- och klädvårdsprodukter. Framför allt är det Saphirs skovårdsprodukter som saluförs, och också det som används mest i filmerna på YouTube-kanalen, men många av de bättre skovårdsmärkena har motsvarande produkter i sitt utbud. Kirby Allison samarbetar med ett lokalt produktionsbolag vilket gör att kvaliteten är bättre än de många mobilfilmer som YouTube annars svämmar över av. Filmerna kan både vara längre mer fullständiga skovårdsguider, som en nästan halvtimmeslång film som går igenom deras så kallade Presidential Shine (tvätt, kräm, puts) från början till slut, och kortare än smalare områden som hur man rengör borstar eller tar hand som sulkanterna. Det mesta är som sagt om skovård, men även filmer där Kirby Allison ”unboxar” nya bespokeskor och om olika typer av klädvårdsämnen.

I nuläget finns ett 70-tal filmer på The Hanger Projects YouTube-kanal. Bild: The Hanger Project

I princip alla filmerna är det Kirby Allison själv som är värd och går igenom de olika ämnena. Vad jag gillar är att det får ta tid, många klipp är 10-15 minuter långa och ibland mer än så, men det gör också att man på riktigt får en bra bild av det som utförs. Särskilt för den som nyligen börjat intressera sig för att ta hand om skorna kan därför Hanger Projects YouTube-kanal vara givande. Sedan ska man som alltid vara medveten om att, som alltid med skovård, så är en hel del upp till personliga preferenser och man behöver inte följa saker och ting slaviskt, utan prova sig fram för att hitta vad som fungerar för en själv.