Om två dagar smäller det, då samlas en mängd fantastiska skomärken i olika prisklasser för fjärde upplagan av Shoegazing Super Trunk Show. Här en del praktisk info för er som planerar att besöka eventet, eller ta del av scenprogrammet som streamas här på bloggen.

 

Super trunken arrangeras på Scandic Anglais på Humlegårdsgatan 23 mitt i Stockholm. Utställare i år är Myrqvist som är nätbutiken Herrstils egna Goodyear-randsydda skor. Göteborgsbaserade nätbutiken Skolyx som säljer spanska Yanko, The Sabot (egna linjen, Meccariello, Andrés Sendra och Yohei Fukuda RTW), polska bespokeskomakaren Jan Kielman, och japanske Hiro Yanagimachi  (Hiro kommer  inte tillbaka till Stockholm nästa år, så sista chansen på ett tag kunna beställa hans fantastiska skor).
Huvudpartner är svenska skovårdsmärket Springyard. Partners är Berg & Berg som gör prisvärda slips och accessoarer, Carl Friedrik med läderväskor och accessoarer, och så Fred & Matt som har utvecklat en ny modern typ av galosch. Dessa ställer också ut under dagen, med på utställargolvet är också Gaziano & Girling och Magic Mike Patina, som målar patinering live.
Under dagen är det också skovårdsworkshop med Dennis Boström från Södermalms Sko & Nyckelservice och öppen frågestund med folk från skobranschen, där två av planerade deltagarna fått förhinder, men med goda ersättare i Neus Benavent, butikschef för Gaziano & Girlings butik på Savile Row i London, och Emil Ivarsson, grundare av Skolyx, som pratar tillsammans med Emelie Stenlund, bespokeskomakare och beställningsskomakare. All info om eventet i det här inlägget, här finns det på Facebook.

Nedan lite praktisk information:

– För att komma till utställningsdelen går man in genom Scandic Anglais stora huvudentré på Humlegårdsgatan 23, rakt fram förbi lobbyn och upp för den stora trappan. Sedan håller vi till direkt till vänster ovanför trappen, med bar och scen i en stor loungedel, och sedan in genom ett antal dörrar tar man sig till den stora hallen där utställarna är samlade. Skyltning kommer finnas för den som är vilsen av sig.  Även om det är en trapp så är det väldigt lättillgängligt, och hissar går upp i direkt anslutning till scenområdet.
Kl 09.30 släpper vi in de 150 som anmält sig till VIP-platserna, sedan från kl 11.00 fram till 18.00 är det öppet för alla, och dit behövs alltså ingen föranmälan utan det är bara att komma förbi.

Från förra årets event, när ungefär 900 personer kom.

– En bar som serverar kaffe, te, öl, vin, enklare mat och snacks kommer vara öppen från klockan 11, och är alltså i samma del som scenområdet. Observera att hotellet är kontantfritt, så det är kortbetalning som gäller. Toalett finns om man går till höger ovanför trappen i mitten av den loungedel som finns där, även dit är det skyltat. Precis till höger om trappen finns också obevakade klädhängare.

– Hela utställningslokalen har mattor, och det kommer finnas ett antal speglar utplacerade. Myrqvist/Herrstil, Yanko/Skolyx och The Sabot både säljer skor på plats, låter prova storlekar och tar emot beställningar. För Jan Kielman (där även folk från väskmärket Malton Kielman är med) och Hiro Yanagimachi kan man både boka upp tid i förväg för beställning och måttagning (maila jan@kielman.pl respektivehiroyworkshop@nifty.com), eller köra drop-in. Några av tillverkarna kommer att ha med sig en del damskor. Springyard kommer som vanligt ha med sig en hel del skovård till försäljning, och Berg & Berg, Carl Freidrik och Fred & Matt visar upp och säljer sina produkter.

Finalen av SM i skoputsning kl 15.00 är en av höjdpunkterna under dagen. Bilder: Milad Abedi

Finalen av SM i skoputsning kl 15.00 är en av höjdpunkterna under dagen. Bilder: Milad Abedi

– De tre programpunkterna på scenen kommer alla att livesändas här på bloggen. Det görs i något enklare form, då vi inte har budget för annat, men det brukar ändå fungera fint för er som vill följa detta. Scenprogrammet inleds klockan 13.00 med en öppen workshop där Dennis Boström från Södermalms Sko & Nyckelservice lär ut olika skovårdstekniker och tips och tricks. Springyard står för skovårdsprodukter åt alla som är med i workshopen, och så sitter man tillsammans med Dennis och provar och lär sig direkt. De som vill kan så klart bara följa workshopen från sidan av.
Klockan 15.00 hålls den fjärde upplagan av SM i skoputsning i samarbete med Springyard, där vinnaren får ett par skor från Loake. Tre finalister har 20 minuter på sig att putsa upp en Loake 1880 Aldwych Mahogany så vacker som möjligt, de två tidigare mästarna Anders Sundström och Johan Wennerholm, som utmanas av nykomlingen Jonathan Petersson.
Dagen avslutas med en öppen frågestund med folk från skobranschen. Med på scen är då Neus Benavent, butikschef för Gaziano & Girlings butik på Savile Row i London, Emil Ivarsson, grundare av Skolyx, och Emelie Stenlund, bespokeskomakare och beställningsskomakare på Skomakeri Framåt och Södermalms Sko & Nyckel.

–  Middagen är sedan klockan 20.00, där blir vi cirka 50 personer, och den hålls i den lounge-del som ligger till höger när man kommer upp för den stora trappen. En medelhavsbuffé serveras.

– Som alltid kör vi på hashtagen #supertrunk i sociala medier som Instagram, så ni som fotar under eventet får gärna använda denna, och ni som inte är på plats kan använda den hashtagen för att följa vad som händer under dagen och troligtvis få se väldigt många fina skor.

 

Varmt välkomna på lördag, vi arrangörer ser mycket fram emot tillställningen, och hoppas på ännu en fantastisk super trunk!