Högsäsong för sommarreor just nu, där man även på skosidan har möjlighet att göra fynd. Nedan en genomgång av några intressanta reor som pågår på olika nätbutiker.

 

Lester

Göteborgsbutiken Lester har ett stort antal modeller på rea, från bland andra Loake, Red Wing, Allen Edmonds, Paraboot, Chippewa med flera, också en hel del sneakers. Butiken som fokuserar på lite mer casual modeller har exempelvis schyssta chukkas från nämnda amerikanska Chippewa eller Red Wing som ligger under 1 500 kronor nu under rean. Priserna är nedsatta med mellan 25-50%.

 

 

Linnégatan No. 2

En annan Göteborgsbaserad butik är Linnégatan 2, som nu rensat lagret på lite gamla Crockett & Jones och Carmina-modeller. Inte jättemycket kvar, men en del fortfarande i vanliga storlekar, och med ca 30% rea som inte är särskilt vanligt på dessa märken är det värt kolla om det finns något av intresse.

 

 

Septieme Largeur

Franska Septieme Largeur har som vanligt en riktigt bra rea, med många modeller nedsatta, om än inte med mer än kring 20% i de flesta fallen. Men med tanke på att det redan från start är prisvärda skor blir det inte sämre nu. Särskilt om du är på jakt efter loafers eller kängor kan du hitta godbitar, eller deras fina split toe derby i mocka som annat exempel.

 

 

Markowski

Före detta systermärket till SL ovan, Markowski/Prince Jorge, kör även de på en ordentlig rea, här också med rabattsatser upp till 50%. Du kan kapa åt dig ett par fina Goodyear-randsydda skor eller kängor från dem för cirka 1 500 kronor, vilket är klart skapligt.

 

 

Robinson’s Shoes

Irländska Robinson’s Shoes har ett rätt skapligt utbud av skor från främst Barker och Loake på rea, kring 30% är rabatten. Bäst är att sortera på storlek för att hitta vad som finns att tillgå för en själv, annars kan det vara lite rörigt navigera runt.

 

 

Shoepassion

Tyska Shoepassion har vuxit ordentligt de senaste åren, med sina spansktillverkade Goodyear-randsydda skor i budgetprisklassen. Förra året köpte man också upp anrika tyska Heinrich Dinkelacker, och har plötsligt blivit en jätte i sammanhanget. Shoepassions rea har en del fina modeller nedsatta med cirka 30-40%, vilket gör att de hamnar riktigt lågt i pris nu.

 

 

Cheaney

Brittiska Cheaney kör med upp till 50% rabatt på sin hemsida, ganska många modeller i flera fall med många storlekar kvar i utbudet. Värt kolla in om man är på jakt efter något klassiskt brittiskt, eller någon av deras mer vågade modeller.

 

Som vanligt, det här är bara ett urval, tipsa gärna om fler reor i kommentarsfltet nedan.