Italienska märket Riccardo Bestetti lever vidare även efter dess grundares bortgång, nu med en av dennes äldsta vänner vid rodret och med en ökad fokus på service och affärsmässighet i bolaget. Den 12-13 september är det trunk show hos svenska återförsäljaren Spiga 3 i Göteborg, där man kan beställa MTO, semi bespoke och bespoke.

 

Riccardo Bestetti gick bort förra året i sviterna av en allvarlig lungsjukdom, innan han ens hann fylla 50 år. Den karismatiske och omtänksamme skotillverkaren lämnade efter sig fru och barn, och en liten firma känd för sina eleganta och modernt italienska skor. Sedan dess har hans fru överlåtit huvudansvaret för verksamheten till Riccardos gamle vän Marco Facchinetti, som även sedan tidigare varit med och stöttat Riccardo Bestettis verksamhet. Marco är arkitekt, stadsplanerare och akademiker som efter åren med Riccardo visserligen tillskansat sig en god kunskap om skor, men som främst har andra styrkor. Sedan han tog över företaget har han dammsugit Milano-området på duktiga skotillverkare för att stärka upp i den lilla fabriken, där verksamheten nu leds av Max som arbetat tillsammans med Riccardo Bestetti i många år.

Läcker derby. Bild: Riccardo Bestetti (översta bilden: Leffot)

Spiga 3 i Göteborg var en av de första återförsäljarna av Riccardo Bestettis RTW-skor i världen för några år sedan, och har tidigare haft en trunk show med Riccardo. Nu blir det den första med nya ledningen för företaget. Man kommer att visa upp ett stort antal modeller, både RTW, Novecento (semi bespoke/MTM-linjen) och bespoke, och så klart då prova ut storlekar och ta emot beställningar. Marco Facchinetti kommer vara den som är på plats, och trunk showen hålls fredag 12 och lördag 13 maj. Leveranstiderna är kraftigt förkortade mot hur det har varit tidigare, exempelvis är väntetiden på MTO mellan 5-7 veckor numera.