På i princip alla skofabriker jag besökt står det ett par vagnar med pågående omsulningar. Kunder som skickat in sina välanvända Goodyear-randsydda skor för att repareras och göras fina igen. Bilden ovan är från John Lobb Paris där en sko plockats ner till sina bokstavligen innersta beståndsdelar, för att snart byggas upp igen.

Just det faktum att skon vid en fabriksomsulning i princip alltid tas isär ända tills bara ovanläder, bindsula och plirband återstår (vilket görs främst då det är mest effektivt för fabriken), har som jag skrivit om i flera sammanhang innan både sina för- och nackdelar. Bland fördelarna är att en stor del av skorna kommer vara i nyskick, nackdelen är att det lätt blir nya hål eller naggningar i befintliga hål i ovanlädret när randsömmen sys med maskin igen, vilket begränsar antalet omsulningar som går att göra.