Svenska budgetmärket Myrqvist som är webbshopen Herrstils egen satsning har på lördag en trunk show och sample sale i Stockholm. Bra läge att få se skorna närmre, prova ut storlek och kanske göra ett fynd bland sampleskorna.

 

Trunk showen gör Herrstil tillsammans med svenska klädmärket E-F-V, och det är också i de sistnämndas showroom som eventet hålls, på lördag 25 maj kl. 12-17. Det ligger på St Eriksgatan 79 på Kungsholmen. Myrqvist är Goodyear-randsydda skor i budgetprisklassen och tillverkas i Indien. Jag har ett par som snart kommer att recenseras, där blir det mer info, men kan säga att det är bra skor för pengen.

Sample av modellen Strömsö i storlek 10,5, en av de som säljs ut på lördag, till priset 1 599 kr. Bild: Herrstil

Bland modellerna är det främst klassiska varianter som plain cap toe oxfords, semi brogues, chelsea boots och så vidare, i olika bruna nyanser, svart och en del i brun mocka. Lågskor går på 1 999 kronor, kängor 2 399. De samples som de säljer (där vissa då kommer från deras första fabrik i Vietnam, där skorna som ingick i Kickstarter-kampanjen som drog igång satsningen tillverkades) kommer att ligga ett antal hundralappar lägre. Mer info om eventet finns här.