Förra veckan invigde Michael Håkansson sin nya workshop för patineringsprojektet Magic Mike Patina, och tar nu emot beställningar för alla typer av små och stora patineringsjobb. Också om att John Lobb Paris har trunk show hos Skoaktiebolaget 22-25 februari.

 

Michael i målartagen.

Jag har själv följt Michael Håkanssons resa in i skoträsket. Jag träffade honom första gången hösten 2015 när jag var med och höll i ett skoevent i Oscar Jacobsons butik på Avenyn i Göteborg. Han hade precis börjat jobba extra i butiken, vid sidan av att han jobbade för Oscar Jacobsons företagsdel, och nyligen skaffat sina första kvalitetsskor. Han ställde massvis med frågor och var väldigt intresserad. Ganska snart visade han upp ett par kängor i grain som han målat själv, och med input från bland andra Niklas Nordin (som skrivit patineringsguiden här på Shoegazing) försökte han lära sig mer och mer om konsten att måla skor. Michael har en bakgrund inom motorcykelvärlden där han jobbat med att renovera och bygga motorcyklar, bland annat designade han lacken och bröt färgerna, det sistnämnda gav honom en del kunskaper som han haft nytta av även i skopatineringen. Ni som besökte super trunken i september såg honom sitta där och måla mitt sitt då nystartade koncept Magic Mike Patina, och nu knappt ett och halvt år senare har han en egen studio i Mölnlycke utanför Göteborg. Han har utvecklats snabbt och håller redan en bra nivå på arbetet.

Mycket fin patinering på ett par wholecuts.

Putsbord och displayhylla.

Målarbordet.

Skolyx har viss verksamhet i lokaler i samma korridor (och kommer också öppna showroom här senare i år) och det är genom dem som Michael Håkansson hamnade här ute. I ett rum har han klämt in inte mindre än tre arbetsplatser, ett för målning, ett för putsning och en kontorsplats, plus en hylla med skor. Där står både färdiga projekt som han gjort åt sig själv och åt andra, plus flera skor som ska börja målas eller håller på att jobbas med. Sedan super trunken och starten av hans Instagram-konto har han börjat få en del jobb från både Sverige och utomlands, och nu med nya workshopen har han ännu bättre möjligheter att ta emot och utföra patineringsjobb. Priset är 1 000 kronor (kan kosta mer om det är en mycket avancerad målning som efterfrågas) och då han bara gör detta på deltid kan det vara lite väntetid, men enligt de som lämnat in skor som jag pratat med har det absolut varit värt det. Vill man diskutera en beställning mailar man magicmikepatina@gmail.com.

Subtil patinering med mycket glansputs.

Även sulan målad.

Stora burkar med färg…

…små burkar med färg.

En flammig finish ska det bli på den här penny loafern.

Skoblock med loggan på.

Balmoral i två olika nyanser av blått.

Adelaide som också är lite mer nedtonad i sin patinering.

 

 


 

 

Som jag skrev om nyligen så säljer Skoaktiebolaget i Stockholm numera John Lobb Paris, och nu är det dags för företagets första trunk show på svensk mark. Den sker mellan den 22-25 februari, och 24-25 är Thomas Collette som är Commercial Director på John Lobb i butiken. Man kommer visa upp ett stort antal modeller, och under dessa dagar slopar man MTO-avgiften på 1 500 kr både i butik och vid beställningar online.

Många valmöjligheter finns i John Lobbs MTO-program. Bild: John Lobb Paris