Att japanerna kan det här med hantverk är knappast någon hemlighet, och här ser vi ytterligare ett bevis på detta. Skor gjorda helt och hållet i choklad, tillverkade i storlek UK7. Priset: 2 500 kronor. Också påminnelse om Shoegazing After Work på torsdag i Göteborg.

 

Det är Rihga Royal Hotels chocolaterie L’éclat i Osaka som ligger bakom verken, lett av deras chokladmästare Motohiro Okai. Framför allt att få finishen att likna läder var det svåra, medan stygnen, snörningen etc. ska ha varit betydligt enklare. Det är onekligen ett imponerande hantverk, och priset är som sagt därefter. Bara nio par kommer tillverkas, och levereras lagom till alla hjärtans dag nästa år. Nedan ett par bonusbilder:

 

Lite hög tåsprängning kanske man kan tycka, men annars rätt fin läst.

Lite hög tåsprängning kanske man kan tycka, men annars rätt fin läst.

Också lite tillbehör har tillverkats, skohorn och en burk med "skokräm". Bilder:

Också lite tillbehör har tillverkats, skohorn och en burk med ”skokräm”. Bilder: Rocket News 24

 

 

 


 

 

På torsdag 1 december är det dags för höstsäsongens Shoegazing After Work i Göteborg. Efter klockan 17.00 ses vi på Kungstorgets Brygghus, mittemot Avalon, för lite dryck och skosnack. Varmt välkomna alla som kan!

 

-