Idag är det Black Friday, ett fenomen som precis som Halloween spridit sig från USA och nu är allt mer vanligt även i övriga världen. Då Black Friday-reorna inom kvalitetsskosfären ofta är lite lägre rabatter men över större delar av sortimentet, är det extra stor chans att man hittar något intressant till nedsatt pris. Här en genomgång av några pågående reor. Också kort om ett lanseringsevent för Myrqvists skor i Stockholm nästa vecka, och om att Skosktiebolaget slår upp dörrarna till nya lokalerna på måndag.

 

Björkmans Skomakeri

-

 

Björkmans som har skomakeri och butik i Ludvika, Falun och på webben har Black Friday erbjudanden på alla håll. Både på vissa skor från exempelvis Loake, Barker och Crockett & Jones, och på olika skovårdsprodukter.

 

 

 

Grafford
-

 

Butiken på Humlegårdsgatan med Sveriges bästa utbud av Crockett & Jones erbjuder 10% rabatt på allt, och vid köp från webbshopen också fri frakt och fri retur med rabattkoden BLKFRI16. Erbjudandet är bara aktuellt under dagen. De lanserar också nya lästen 377 idag.

 

 

 

Skoaktiebolaget
-

 

En annan butik på samma gata (till på måndag i alla fall, innan flytten går ett stenkast bort, mer info nedan) som också har Black Friday-kampanj. Här är det 15-30% på ett rätt stort urval av skor från Carlos Santos, Carmina, Enzo Bonafé och Saint Crispin’s. Både i butik och online.

 

 

 

Koch & Co
-

 

Koch & Co är ett tyskt märke med spansktillverkade Goodyear-randsydda skor för 1 800 kr (€195) ordinarie pris, nu 25% rabatt på alla modeller. Kan vara värt kolla in.

 

 

 

Herring Shoes
-

 

Herring verkar ha köpt upp nu återigen dvalande Wildsmiths lager av RTW-skor tillverkade av Alfred Sargent, och säljer du nu till halva priset under Black Friday. Även rabatt på en del av deras egna modeller och skor från Loake.

 

 

 

Mano Skoservice
-

 

Mano har 20% på alla deras skor, som är tillverkade av Andrés Sendra. Redan prisvärda dojjor ännu mer prisvärda nu. Endast i fysiska butiken/skomakeriet.

 

 

 

J FitzPatrick Footwear
-

 

Även här är det 20% på hela utbudet (med undantag för en nysläppt modell) vilket gör det till bra tillfälle för den som suktat efter någon modell i J. FitzPatricks breda utbud.

 

 

 

Barbanera
-

 

Italienska Barbanera gör trevliga, ofta lite mer casual modeller med en egen liten twist. De har 20% på hela utbudet under dagen.

 

Som sagt, detta bara ett litet urval, tipsa gärna vidare om andra bra Black Friday-erbjudanden i kommentarsfältet nedan.

 

 


 

 

Som jag skrev om häromveckan så har nätbutiken Herrstil nu lanserat sin nya budgetlinje med Goodyear-randsydda skor under märket Myrqvist. På tisdag nästa vecka har de en lanseringstillställning i Stockholm, där de som är intresserade kan klämma och känna på skorna och prova ut storlekar och så. Det sker i Carottes lokaler i Birger Jarlspassagen mellan kl 18.00-22.00. Begränsat antal platser, föranmälan görs här.

 

En av modellerna från Myrqvist. Bild: Oslo85/Instagram

En av modellerna från Myrqvist. Bild: Oslo85/Instagram

 

 


 

 

På måndag 28 november är det så dags för Skoaktiebolaget att flytta till sina nya lokaler på Nybrogatan 23. Betydligt större utrymme, och man har tagit hjälp av arkitektbyrån Broberg & Riddarstråle för att skapa något riktigt intressant med nya butiken. En mer officiell invigningstillställning hålls på kvällen den 8 december, då också ett nytt märke i butikens utbud presenteras.

 

Snart får vi se hur det ser ut här bakom.

Snart får vi se hur det ser ut här bakom.