Idag lanseras en ny sajt om kvalitetsskor kallad The World of Shoes. Sajten kommer ha redaktionellt innehåll, lite filmer och annat, men också en stor sammanställning av hundratals märken av klassiska skor.

 

Bakom sajten är två göteborgare, med den intensive entreprenören Daniel Pagrotsky i spetsen som jobbat oerhört hårt med få till sidan, samt dennes vän Hannes Rebas som står för innehållet och texterna (med hjälp av fotograf för fotografering och filmning). Arbetet med att få till sajten har pågått under flera år, jag var själv med under en längre tid i arbetet och har varit med och utvecklat sajtidén, och tanken var tidigare att jag skulle varit redaktör för sidan. Nu drog det ut på tiden med att komma igång, jag fick möjligheten att jobba för Kavat/Italigente istället, så jag har inte varit inblandad nu det senaste året eller så. Kul nu att sidan äntligen dragit igång i alla fall.

 

Märkesguiden.

Märkesguiden.

 

Ambitionen med The World of Shoes är rätt hög. Det är två heltidstjänster, Daniel på marknad och Hannes som redaktör, så möjligheterna blir större än för skobloggare som exempelvis jag, Justin ”The Shoe Snob” FitzPatrick eller Mircea ”Claymoor’s List” Cioponea som alla har det som sidoprojekt vid sidan av andra jobb. Sidan är på engelska, men det finns planer på versioner på exempelvis japanska, tyska och franska. Den ska innehålla tre delar kan man säga, där startsidan är den redaktionella med artiklar och filmer etc.  De har också en sammanställning av hundratals olika skomärken. De planerar också att ha en sorts Farfetch-inspirerad webbshop där man säljer andra nätbutiker och märkens skor via sajten, men inte har eget lager så att säga utan de skickas från de andra butikerna. Jag vet att de ville ha lanseringen nu i samband med Pitti Uomo, och haft rätt svårt hinna klart med allt i tid, så det är en lite halvfärdig variant av sidan som ligger uppe nu. Exempelvis kan man inte klicka sig in på några av tillverkarna i märkesguiden, men det ska alltså komma en sida med bilder och info om varje märke, och lite andra brister, men sådant kommer förhoppningsvis rättas till rätt snart.