Den som är intresserad av klassiska skor följer ofta många olika märken, butiker och personer på exempelvis Instagram, Facebook och bloggar, och där precis som på många andra håll kan man se tydliga trender. Det handlar dels så klart om skorna, men här tänkte jag lite lagom seriöst lägga fokus på de tre populäraste sätten att fotografera skor just nu. Jag vill också uppmärksamma er om att Shoegazings nyhetsbrev nu är igång.

 

1. Skorna stående framåtlutande

Den kanske främsta trenden just nu är att fotografera skorna med klackarna stående på någon sorts förhöjning, liksom framåtlutat med tåpartiet i backen. Om anledningen till detta är för att skorna upplevs snyggare eller om man på effektivt sätt döljer en lite väl hög tåsprängning låter jag vara osagt, klart är i alla fall att sociala medier och internet just nu svämmar över av bilder tagna på det här sättet.

 

En bild jag tog på mina skor från Wildsmith för vår temagrej #shoegazingfriday på Instagram när temat var "Trends". Översta bilden är från Oslobaserade Faust Store.

En bild jag tog på mina skor från Wildsmith för vår temagrej #shoegazingfriday på Instagram när temat var ”Trends”. Översta bilden är från Oslobaserade Faust Store.

 

 

2. Knytning av skorna

En annan populär bildsättning i skosfären är att fotografera någon som är i färd med att knyta skorna. Oftast är det väldigt uppenbart att denne någon är tillsagd att göra just detta, man ser liksom att de mest håller i skosnörena, vilket är lite kontraproduktivt då tanken troligtvis är att det ska se lite levande ut.

 

Amerikanska Cobbler Union är inofficiell världsmästare i knytbilder, men har många konkurrenter. Bild: Cobbler Union

Amerikanska Cobbler Union är inofficiell världsmästare i knytbilder, men har många konkurrenter. Bild: Cobbler Union

 

 

3. Skor på stol

Det finns många platser att fota skor på, en som gärna används och som i alla fall jag upplever används allt mer är placerandet av skor på en stol. Det är lite som att man tänker att man vill ha en plan yta men något med lite mer karaktär än bara ett bord eller golvet, och mittemellan där har man då stolen. Inte lika karaktäristiskt som de två ovanstående varianterna kanske, men som ni vet blir listor alltid bättre om det är minst tre punkter.

 

En stol, ett par skor, en vanlig syn. Bild: Bolero Shoemaker

En stol, ett par skor, en vanlig syn. Bild: Bolero Shoemaker

 

Om ni inte redan gjort det så tänk på de här sakerna när ni kollar runt i de digitala kanalerna framöver, det kan bli riktigt roande emellanåt.

 

 


 

 

I veckan gick Shoegazings första nyhetsbrev ut. varannan vecka sammanfattas vad som hänt på bloggen, det kommer bli kalender över skohappenings,med mera. Registrera dig här om du är intresserad.