Tåspetsens höjd över marken, så kallad tåsprängning, har stor påverkan på utseendet på en sko. En gängse uppfattning är att lägre tåsprängningar ser mer exklusivt ut, och det här har gjort att det ibland går till överdrift med detta. Den här skon är ett tydligt exempel på detta.

Det är en RTW-sko från italienska Stefano Bemer, som alltså har en väldigt extrem tåsprängning, så pass att det är tån som är i backen medan skons bredaste del svävar i luften. Det här är tyvärr ingenting som är särskilt praktiskt, inte minst då det blir väldigt obekvämt att gå i dem om tån går i backen först. En tumregel är annars att det viktigaste är att just den bredaste delen, skons flexpunkt, är den som ska vara i backen först för att få ett naturligt steg. En relativt låg tåsprängning kan fungera så länge den biten stämmer.